Pandemia a diminuat numărul deportărilor din Germania

Publicat:

Numărul solicitanţilor de azil cu cereri respinse şi deportaţi din Germania a scăzut brusc în timpul pandemiei de coronavirus, a informat marţi presa germană, potrivit agerpres.

“Numeroase state continuă să refuze intrarea cetăţenilor străini sau să o limiteze la doar câteva cazuri indispensabile”, a declarat Ministerul Federal de Interne grupului media Funke în comentarii publicate marţi şi citate de dpa.


Citeşte şi: România ÎŞI SUSPENDĂ activitatea Secţiei Consulare la Washington

Potrivit acestor informaţii, numărul de repatrieri în primele cinci luni a scăzut de la 10.951 la 5.022 în aceeaşi perioadă a anului trecut. În mai, au existat doar aproximativ 150 de repatrieri.

Numărul total de persoane obligate să părăsească ţara în cele 12 luni până în mai a fost de 266.605, o creştere de la 245.597 anul precedent.

Citeşte şi: Ziua Franţei este sărbătorită sobru; Macron îşi prezintă planul post-epidemie

“Având în vedere numărul tot mai mare de solicitanţi de azil, statele federale ar trebui să se angajeze în problema deportării străinilor care sunt obligaţi să părăsească ţara”, a declarat expertul în politici interne al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) Armin Schuster grupului Funke.

Ministrul bavarez de interne Joachim Herrmann a spus că pentru el este important “că ne întoarcem de asemenea la normalitate în deportări în linie cu scăderea cifrelor privind infecţiile”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.