Pandemia de COVID a provocat 15 milioane de decese în întreaga lume

Publicat:

Organizația Mondială a Sănătății estimează că pandemia COVID a provocat în doi ani aproximativ 15 milioane de decese în întreaga lume, potrivit Sky News şi mediafax.

Calculele făcute de OMS arată că un total de 336,8 milioane de ani de viață au fost pierduți la nivel global din cauza pandemiei care a fost declarată la începutul anului 2020.


Citeşte şi: Un om de afaceri grec a fost arestat de FBI pentru transfer de tehnologie către ruși – Black News

Asta înseamnă că, în medie, fiecare deces provocat de pandemie a dus la o pierdere de peste 22 de ani de viață. Cei mai mulți ani au fost pierduți de persoanele cu vârste cuprinse între 55 și 64 de ani.

Experții subliniază că statistica arată efectele devastatoare ale pandemiei asupra lumii. De asemenea, evaluarea OMS privind sănătatea mondială analizează amenințarea tot mai mare a bolilor netransmisibile (NCD), cum ar fi cancerul, afecțiunile cardiace și diabetul. OMS avertizează că, dacă nu sunt controlate, acestea ar putea reprezenta 86% din totalul deceselor până în 2050.

Citeşte şi: De câți bani e nevoie pentru ca cineva să fie considerat bogat – Black News

În ciuda progreselor înregistrate în medicină, bolile netransmisibile sunt responsabile de aproape trei sferturi din totalul pierderilor de vieți omenești din fiecare an. OMS solicită o acțiune „decisivă și colectivă” pentru a aborda ceea ce descrie ca fiind „o amenințare tot mai mare la adresa sănătății pentru generațiile viitoare”.

Documentul OMS include, în premieră, o secțiune dedicată efectelor asupra sănătății oamenilor provocate de schimbările climatice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.