Papa deplânge exploatarea Africii înaintea vizitei sale în Republica Democratică Congo şi Sudanul de Sud

Publicat:

Papa Francisc a condamnat exploatarea Africii şi a locuitorilor ei înaintea călătoriei pe care urmează să o efectueze pe acest continent, la sfârşitul acestei luni, transmite agenţia DPA, potrivit agerpres.

“Această idee că Africa există pentru a fi exploatată este cea mai mare nedreptate”, a declarat papa.


Citeşte şi: Au fost găsite cutiile negre ale avionului prăbuşit în Nepal – Black News

“Dar (ea) există în subconştientul colectiv al multor oameni şi asta trebuie schimbat”, a susţinut suveranul pontif într-un interviu publicat în weekend de revista spaniolă Mundo Negro.

Liderul Bisericii Catolice urmează să efectueze o călătorie în Republica Democratică Congo (RDC) şi în Sudanul de Sud în perioada 31 ianuarie – 5 februarie.

Papa Francisc a avertizat, de asemenea, că Africa nu este bogată doar în resurse naturale, ci posedă şi “bogăţie spirituală”. “Are atât de mulţi oameni, băieţi şi fete, care sunt inteligenţi şi educaţi”, a spus el.

Multe puteri mondiale se concentrează pe prădarea Africii, “însă nu văd inteligenţa, măreţia şi arta oamenilor”, a adăugat pontiful.

Călătoria sa era planificată iniţial pentru luna iulie a anului trecut, însă a fost amânată din cauza durerilor de genunchi de care suferă papa Francisc.

Vizita planificată pentru anul trecut includea o scurtă călătorie la Goma, în estul RDC, însă aceasta va fi omisă acum. “Nu pot să merg acolo pentru că gherilele au avansat mult (în regiune)”, a spus el.

Papa Francisc a precizat că, deşi nu se teme pentru propria persoană, crede că prezenţa sa va conduce la adunarea unor mulţimi de oameni, ceea ce ar putea reprezenta un risc pentru locuitori. “Apoi aruncă o bombă în stadion şi ucid mulţi oameni”, a declarat papa în interviul acordat revistei, publicat de comunitatea religioasă a misionarilor Comboni din Madrid.

Planurile actuale includ o vizită a papei în capitala RDC, Kinshasa, unde suveranul pontif va întâlni, printre alţii, victime ale violenţelor din estul ţării.

Vezi şi: Barajele rutiere continuate la o zi după prelungirea stării de urgenţă în Peru – VIDEO – Black News

Papa Francisc îşi va continua apoi călătoria spre Juba, capitala Sudanului de Sud. Pe parcursul vizitei sale în această ţară, papa va fi însoţit de doi înalţi reprezentanţi ai Bisericii Anglicane şi Bisericii Scoţiei, primatul Bisericii Anglicane, respectiv moderatorul adunării generale a Bisericii Scoţiene.

RDC şi Sudanul de Sud sunt profund afectate de conflicte armate, dezastre naturale şi crize umanitare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Secretariatul Comunității Energiei susține certificarea independenței Vestmoldtransgaz

Secretariatul Comunității Energiei susține certificarea independenței Vestmoldtransgaz Secretariatul Comunității Energetice susține, în Opinia cu privire la certificarea independenței operatorului sistemului de transport gaze naturale Vestmoldtrangaz...

Șoferul Evgheniei Guțul a rămas fără permis de conducere (Surse NM)

Șoferul Evgheniei Guțul a rămas fără permis de conducere (Surse NM) Potrivit surselor NewsMaker, șoferul bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul a rămas fără permis. Poliția din...

Jocurile Olimpice de la Paris: Lotul Olimpic al R.Moldova va avea în componența sa cinci reprezentanți ai atletismului

Jocurile Olimpice de la Paris: Lotul Olimpic al R.Moldova va avea în componența sa cinci reprezentanți ai atletismului În seara zilei de 2 iulie, Federația...

Stamate: Membrii CSM au atras prea multă atenție la postările de pe rețelele ale magistratei Sanduța

Stamate: Membrii CSM au atras prea multă atenție la postările de pe rețelele ale magistratei Sanduța Deputata Olesea Stamate susține că membrii Consiliului Superior al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.