Papa Francisc a marcat începerea Săptămânii Patimilor la Vatican

Publicat:

Papa Francisc a marcat începerea Săptămânii Patimilor, printr-o ceremonie ţinută în Bazilica Sfântul Petru, şi a îndemnat oamenii să reflecteze la binele pe care îl pot face pentru alţii, potrivit news.ro.

Slujba din Duminica Floriilor atrage, de regulă, zeci de mii de oameni la Vatican şi include o amplă procesiune a cardinalilor, preoţilor şi credincioşilor.


Citește și : Bilanțul deceselor de COVID-19 în Europa

Anul acesta, ea a fost ţinută dintr-un altar auxiliar celui pe care Suveranul Pontif îl foloseşte de regulă. Au participate aproximativ 20 de persoane – călugăriţe, autoare şi un mic cor.

În timpul ceremoniei, care a fost transmisă de televiziuni din întreaga lume, Papa Francisc a spus: „Tragedia pe care o trăim ne cheamă să luăm în serios lucrurile care sunt serioase şi să nu fim prinşi în cele care contează mai puţin; să redescoperim că viaţa nu e folositoare dacă nu este folosită pentru a-i ajuta pe alţii. Pentru că viaţa este măsurată de dragoste”.

„Să întindem mâna celor care suferă şi au cea mai mare nevoie. Să nu ne îngrijim de ce ne lipseşte, ci de ce bine putem face pentru alţii”, a mai spus Suveranul Pontif.

Citește și : Coronavirus în SUA: 300.000 de cazuri înregistrate și peste 8.000 de morţi

Vaticanul este închis de câteva săptămâni din cauza epidemiei de Covid-19 din Italia. Aici au fost depistate 7 cazuri de infectare. Papa Francisc a fost testat negativ.

Toate ceremoniile din următoare săptămână vor fi oficiate de Papa Francisc în Bazilica Sfântul Petru, fără prezenţa miilor de credincioşi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.