Papa Francisc face apel la „încetarea oricărei forme de violenţă şi evitarea vărsării inutile de sânge” în Nicaragua

Publicat:

Papa Francisc face apel la încetarea violenţelor în Nicaragua, unde zece oameni au fost ucişi în protestele faţă de schimbările aduse sistemului de pensii, conform agerpres.

Vorbind duminică în faţa a zeci de mii de oameni adunaţi în Piaţa Sfântul Petru din Vatican, Suveranul Pontif a cerut „încetarea oricărei forme de violenţă şi evitarea vărsării inutile de sânge”.


Citește și : Armenia : Premierul Serzh Sarksyan refuză să demisioneze; liderul demonstranţilor, reţinut

Francisc, primul papă latino-american, a solicitat ca diferenţele să fie rezolvate „paşnic şi cu simţul responsabilităţii”.

Sâmbătă, după patru zile de proteste, preşedintele nicaraguan Daniel Ortega, care se confruntă acum cu cea mai mare criză de când se află la conducerea ţării, a spus că este gata să ia în considerarea schimbarea măsurilor contestate de oameni. Măsurile prevăd creşterea contribuţiilor pe care angajaţii trebuie să le plătească şi scăderea pensiilor.

Citește și : Macron a discutat cu Abbas despre situaţia din Palestina înainte de vizita sa la Washington

Între cei ucişi, scrie presa locală, se află şi un reporter – care a fost împuşcat în timp ce transmitea live din oraşul Bluefields.

Acestea sunt cele mai sângeroase proteste care s-au înregistrat în Nicaragua de când Daniel Ortega a devenit preşedinte, în 2007.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.