Papa Francisc: Benedict m-a susţinut cu privire la drepturile cuplurilor LGBT

Publicat:

Papa Francisc: Benedict m-a susţinut cu privire la drepturile cuplurilor LGBT

Papa Francisc şi-a găsit un aliat în predecesorul său Benedict al XVI-lea, atunci când a vorbit în favoarea parteneriatului civil pentru cuplurile de acelaşi sex, după cum a relatat Suveranul Pontif într-o nouă carte publicată marţi în Spania, relatează Reuters.

Francisc a confirmat opoziţia Bisericii Catolice faţă de căsătoriile LGBT, dar a spus în mod repetat că şi cuplurile de acelaşi sex au dreptul să fie protejate de legile uniunii civile, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

O deschidere mai mare faţă de comunitatea LGBT a fost unul dintre semnele distinctive ale papalităţii sale de 11 ani, dar Benedict, mai conservator, nu era cunoscut ca simpatizant faţă de cauză.

Cu toate acestea, Francisc a spus că Benedict l-a susţinut în faţa unui grup de cardinali care veniseră la el să se plângă de “ereziile” papei privind parteneriatele civile.

“Au venit la el pentru a mă da practic în judecată şi m-au acuzat în faţa lui că susţin căsătoria între persoane de acelaşi sex”, a spus Francisc.

Benedict al XVI-lea a ascultat, “i-a ajutat să distingă lucrurile” şi le-a spus că ceea ce a spus Francisc nu era “nicio erezie”, a mărturisit Papa.

Papa Francisc a făcut dezvăluirea în cartea scrisă în limba spaniolă “Papa Francisc. Succesorul: Amintirile mele despre Benedict al XVI-lea”, carte bazată pe interviuri cu jurnalistul Javier Martinez-Brocal.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Deja în februarie 2023, Papa a spus că Benedict a respins o plângere cu privire la ceea ce a spus Francisc despre uniunile civile, dar a oferit mai puţine detalii.

În decembrie, Papa Francisc le-a permis preoţilor să binecuvânteze cuplurile de acelaşi sex, stârnind indignarea conservatorilor. El a insistat că acest lucru nu echivalează cu o aprobare oficială pentru relaţiile non-heterosexuale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir Ieri, Mitropolitul Vladimir a hirotonit al treilea episcop...

226 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență

226 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență În perioada 1 martie-19 aprilie, au fost depuse 226 de solicitări pentru Creditul Agricol...

Alaiul MAN a colindat prin toată ţara

Alaiul MAN a colindat prin toată ţara Echipa Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), sâmbătă, a fost la discuții cu oamenii din întreaga țară. Ion Ceban, liderul...

CUB și-a stabilit prioritățile pentru viitorul apropiat

CUB și-a stabilit prioritățile pentru viitorul apropiat Consiliul Național Politic (CNP) al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) s-a întrunit, la 20 aprilie, pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.