Papa Francisc: Benedict m-a susţinut cu privire la drepturile cuplurilor LGBT

Publicat:

Papa Francisc: Benedict m-a susţinut cu privire la drepturile cuplurilor LGBT

Papa Francisc şi-a găsit un aliat în predecesorul său Benedict al XVI-lea, atunci când a vorbit în favoarea parteneriatului civil pentru cuplurile de acelaşi sex, după cum a relatat Suveranul Pontif într-o nouă carte publicată marţi în Spania, relatează Reuters.

Francisc a confirmat opoziţia Bisericii Catolice faţă de căsătoriile LGBT, dar a spus în mod repetat că şi cuplurile de acelaşi sex au dreptul să fie protejate de legile uniunii civile, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

O deschidere mai mare faţă de comunitatea LGBT a fost unul dintre semnele distinctive ale papalităţii sale de 11 ani, dar Benedict, mai conservator, nu era cunoscut ca simpatizant faţă de cauză.

Cu toate acestea, Francisc a spus că Benedict l-a susţinut în faţa unui grup de cardinali care veniseră la el să se plângă de “ereziile” papei privind parteneriatele civile.

“Au venit la el pentru a mă da practic în judecată şi m-au acuzat în faţa lui că susţin căsătoria între persoane de acelaşi sex”, a spus Francisc.

Benedict al XVI-lea a ascultat, “i-a ajutat să distingă lucrurile” şi le-a spus că ceea ce a spus Francisc nu era “nicio erezie”, a mărturisit Papa.

Papa Francisc a făcut dezvăluirea în cartea scrisă în limba spaniolă “Papa Francisc. Succesorul: Amintirile mele despre Benedict al XVI-lea”, carte bazată pe interviuri cu jurnalistul Javier Martinez-Brocal.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Deja în februarie 2023, Papa a spus că Benedict a respins o plângere cu privire la ceea ce a spus Francisc despre uniunile civile, dar a oferit mai puţine detalii.

În decembrie, Papa Francisc le-a permis preoţilor să binecuvânteze cuplurile de acelaşi sex, stârnind indignarea conservatorilor. El a insistat că acest lucru nu echivalează cu o aprobare oficială pentru relaţiile non-heterosexuale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cultivarea, prelucrarea și exportarea cânepei industriale – un proiect înaintat de Ministerul Agriculturii

Cultivarea, prelucrarea și exportarea cânepei industriale – un proiect înaintat de Ministerul Agriculturii Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare spune că în curând agricultorii din Republica...

Restricții la Facebook, TikTok, Instagram sau WhatsApp pentru copii: Cum pot părinții să pună limite pe telefonul adolescenților

Restricții la Facebook, TikTok, Instagram sau WhatsApp pentru copii: Cum pot părinții să pună limite pe telefonul adolescenților Într-un editorial recent publicat în New York...

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar Peste 800 de locuitori ai orașului Denver din Colorado care nu aveau...

Ușile Serviciului 112 sunt deschise pentru copii în perioada vacanței de vară

Ușile Serviciului 112 sunt deschise pentru copii în perioada vacanței de vară Serviciul 112 organizează în timpul vacanței de vară vizite pentru copii la Centrele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.