X

Papa Francisc l-a numit pe cardinalul Peter Turkson în postul de cancelar al Academiei Pontificale de Ştiinţe Sociale

Papa Francisc l-a numit luni pe cardinalul ghanez Peter Turkson în postul de cancelar al Academiei Pontificale de Ştiinţe Sociale a Vaticanului, în locul episcopului argentinian Marcelo Sánchez Sorondo, care şi-a înaintat demisia din cauza vârstei, relatează EFE, potrivit agerpres

Turkson, în vârstă de 73 de ani, şi-a prezentat în urmă cu câteva săptămâni demisia de la conducerea unui departament cheie al Vaticanului, Dicasterul pentru Promovarea Dezvoltării Umane Integrale, după cinci ani de mandat, în urma unei evaluări a activităţii acestui “minister”, notează EFE. Anterior, timp de mai multe zile, circulase zvonul conform căruia Tuckson, o prezenţă influentă la Vatican şi considerat drept un favorit pentru a deveni papă, va renunţa la conducerea dicasterului.

Citește și : Peste 200 de persoane au fost arestate în Rusia în timpul protestelor împotriva războiului

Papa Francisc l-a numit acum pe acest cardinal în funcţia pe care episcopul argentinian Marcelo Sánchez Sorondo, în vârstă de 79 de ani, o deţinea din 1998.

Sánchez Sorondo şi-a înaintat demisia papei la împlinirea a 75 de ani, vârsta de pensionare stabilită pentru prelaţi, însă papa nu l-a autorizat până acum să îşi părăsească postul deţinut în această instituţie, foarte activă în organizarea de conferinţe despre economie şi mediul înconjurător.

Citește și : Minele din Marea Neagră reprezintă un ‘risc serios’ pentru activitatea maritimă (Ministerul britanic al Apărării)

Tags: cancelarMarcelo Sánchez SorondoPapa Franciscvatican
Categorii: Diaspora