Papa Francisc recomandă evitarea dialogului cu Satan

Publicat:

Papa Francisc spune, într-o emisiune televizată care va fi difuzată miercuri, că trebuie evitat ”dialogul cu Satan”, ”o persoană” foarte inteligentă, care are o mare putere de convingere, informează AFP. 

Satan personifică ”răul, nu incertitudinea”, explică papa Francisc într-un fragment din această emisiune, ”nu este un lucru difuz, este o persoană”.


”Vreau să vă spun un lucru pe care îl cred: cu Satan nu se poate dialoga. Dacă începi să dialoghezi cu Satan, eşti pierdut, este mult mai inteligent ca noi şi te bulversează, te ameţeşte şi eşti pierdut. Nu, dispari!”, a spus papa pe un ton liniştit.

”Se preface mereu că este bine educat în faţa noastră. În faţa noastră, a prelaţilor, a episcopilor, se arată educat, îşi face intrarea, iar acest lucru se termină prost, iar tu nu-ţi dai seama la timp”, a adăugat suveranul pontif.

Scurta discuţie cu papa, care face parte dintr-un serial săptămânal în nouă părţi, va fi difuzată miercuri seară de canalul de televiziune catolic TV2000.

Mai des decât predecesorii săi, papa iezuit Francisc evocă prezenţa nocivă în lume a ”diavolului”, a ”demonului”, a lui ”Satan” şi necesitatea de a lupta împotriva acestui rău concret prin diferite mijloace.

Spre exemplu, a recomandat deja preoţilor să nu ezite să apeleze la exorcişti locali atunci când sunt martorii unei mari dezordini spirituale în confesional. Această practică nu este admisă peste tot în cadrul Bisericii.

Într-o predică ţinută în memoria lui Jacques Hamel, preotul francez ucis de jihadişti în propria biserică în 2016, papa a subliniat că a ucide în numele Domnului este un act ”satanic”. ”Satan, dispari!” au fost ultimele cuvinte ale preotului francez în vârstă de 85 de ani adresate ucigaşilor săi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

Un ucrainean a murit înecat încercând să fugă în Moldova. Percheziții și rețineri la nord

Un ucrainean a murit înecat încercând să fugă în Moldova. Percheziții și rețineri la nord Un ucrainean a murit înecat, alți trei au fost reținuți,...

Crizele din Moldova au afectat încrederea oamenilor unii în alții (sondaj)

Crizele din Moldova au afectat încrederea oamenilor unii în alții Recentele crize prin care a trecut Moldova - de la pandemie la fluxul de refugiați...

VIDEO// Reglare de conturi cu pumnii la Bălți. Un consilier local – reținut

VIDEO// Reglare de conturi cu pumnii la Bălți. Un consilier local – reținut Reglare de conturi cu pumnii la Bălți. Mai mulți bărbați s-au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.