X

Papa Francisc şi-a exprimat solidaritatea faţă de victimele incendiilor din SUA şi din America Latină

Papa Francisc şi-a exprimat duminică solidaritatea faţă de victimele incendiilor din Statele Unite şi din America Latină, din care unele au fost cauzate de secetă, iar altele de către oameni, informează AFP, scrie agerpres.

“Vreau să îmi exprim solidaritatea faţă de populaţiile lovite de incendiile care devastează numeroase regiuni ale lumii, ca şi faţă de voluntarii şi pompierii care îşi riscă vieţile pentru a stinge flăcările”, a declarat suveranul pontif la finalul rugăciunii sale duminicale, “Angelus”.

Citește și : Trump, la apariţie la un eveniment public după externare: ‘Mă simt grozav!’

“Mă gândesc la coasta occidentală a Statelor Unite, în special la California, şi mă gândesc de asemenea la regiunile centrale ale Americii de Sud (…), la Paraguay, la Argentina”, a continuat papa Francisc, care este de origine argentiniană.

“Multe incendii sunt cauzate de seceta persistentă, dar nu lipsesc nici cele provocate de către oameni”, a denunţat liderul de la Vatican.

“Fie ca Domnul să îi sprijine pe cei care suferă de pe urma consecinţelor acestor catastrofe şi să ne atragă atenţia către apărarea Creaţiei”, a concluzionat papa Francisc, reluând astfel una dintre temele sale favorite, protecţia mediului înconjurător.

“Pământul trebuie lucrat, îngrijit, cultivat şi protejat. Nu mai putem continua să îl stoarcem ca pe o portocală”, a declarat suveranul pontif în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un mesaj publicat pe platforma de conferinţe TED, o reţea specializată în difuzarea de idei cu impact global.

Citește și : Greta Thunberg îndemnă la vot pentru Joe Biden

Tags: AngelusargentinaPapa FranciscParaguayStatele Unite
Categorii: Diaspora