Papa Francisc va vizita Grecia şi Cipru

Publicat:

Papa Francisc va vizita insula mediteraneană Cipru şi apoi Grecia în perioada 2-6 decembrie, a anunţat vineri Vaticanul într-un comunicat, potrivit AFP şi potrivit agerpres.

Această călătorie apostolică, cea de-a 35-a a papei în străinătate de la alegerea sa în 2013, va fi marcată de o întoarcere în insula greacă Lesbos, emblematică pentru criza refugiaţilor, pe care o mai vizitase în 2016.


Citeşte şi: Cel puţin 379 de oameni au murit din cauza selfie-urilor – Black News

“Papa va merge în Cipru în perioada 2-4 decembrie şi va vizita Nicosia, apoi se va afla în Grecia între 4 şi 6 decembrie, unde va merge la Atena şi în insula Lesbos”, a declarat directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Pontiful argentinian, care împlineşte 85 de ani în decembrie şi a suferit o intervenţie chirurgicală la colon în luna iulie, şi-a redus drastic călătoriile anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19. Anul acesta, papa Francisc a efectuat o vizită istorică în Irak şi a călătorit în Slovacia şi la Budapesta în luna septembrie.

La mijlocul lunii octombrie, o delegaţie a Vaticanului a vizitat tabăra de refugiaţi Mavrovouni de pe insula Lesbos pentru a planifica călătoria papei argentinian.

Citeşte şi: Goldman avertizează asupra riscului de întrerupere a industriei europene în această iarnă – Black News

Operat de colectomie stângă în luna iulie, Papa a mărturisit în martie, la întoarcerea din călătoria în Irak, că se simte “mult mai obosit” decât în călătoriile sale anterioare, însă nu pare să vrea să reducă ritmul deplasărilor.

În octombrie, într-un interviu acordat agenţiei de presă argentiniene Telam, Papa a declarat că va efectua prima călătorie în Oceania în 2022, fără a preciza în ce ţară (ţări). El a evocat, de asemenea, vizite în Papua Noua Guinee şi în Timorul de Est, planificate iniţial pentru 2020, care au trebuit să fie amânate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.