Papa Francisc va vizita Muntenegru în 2020

Publicat:

Papa Francisc va vizita Muntenegru în 2020, a anunţat guvernul muntenegrean, în urma unei întâlniri între pontiful romano-catolic şi premierul muntenegrean Dusko Markovic, sâmbătă, la Vatican, informează agenţia croată de presă Hina, potrivit agerpres.

Vizita lui Markovic la Sfântul Scaun are loc la doar câteva zile după publicarea răspunsului papei Francisc la o scrisoare a şefului Bisericii Ortodoxe Sârbe în care Patriarhul Irinej îşi exprimă îngrijorarea cu privire la planul Muntenegrului de a adopta, până la sfârşitul anului, o lege privind libertatea spovedaniei.


Citește și : Boris Johnson: Putem realiza Brexitul înainte de Crăciun

Legea, la care guvernul muntenegrean a lucrat timp de patru ani, este contestată în special de Biserica Ortodoxă Sârbă din Muntenegru, care deţine aproape 700 de clădiri religioase în ţară.

Biserica Ortodoxă Sârbă consideră că legea a fost redactată ca un pretext pentru confiscarea clădirilor, mănăstirilor şi proprietăţilor bisericii.

Papa Francisc a răspuns în scrisoarea sa către Patriarhul Irinej că Muntenegru trebuie să aprobe legea privind libertăţile religioase în conformitate cu principiile democratice şi că legea trebuia să fie acceptată de toate comunităţile religioase.

Acest subiect a fost discutat sâmbătă de premierul Markovic şi de secretarul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Pietro Parolin.

Aceştia au convenit că procedura suplimentară de adoptare şi punere în aplicare a legii ar trebui să fie însoţită de dialog şi de acord cât de mult posibil.

Citește și : Metroul din Moscova va începe să pregătească şi femei pentru postul de conductor

Sfântul Scaun nu intervine în afacerile interne ale Muntenegrului, dar susţine adoptarea legii care va reglementa problema libertăţilor religioase şi a relaţiilor dintre stat şi comunităţile religioase, în conformitate cu principiile civilizaţiei, a spus Parolin.

El a spus că Muntenegru a arătat integritatea unei ţări cu o tradiţie multi-religioasă puternică şi armonie şi că anunţul vizitei papei a confirmat reputaţia ţării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.