Paportul de activitate al companiei Teleradio-Moldova pentru anul 2023, prezentat și discutat în plenul Parlamentului

Publicat:

Paportul de activitate al companiei Teleradio-Moldova pentru anul 2023, prezentat și discutat în plenul Parlamentului

Raportul de activitate al Instituției Publice Compania „Teleradio-Moldova” pentru anul 2023 a fost prezentat și discutat astăzi în plenul Parlamentului. Documentul conține acțiunile realizate în conformitate cu planul de acțiuni al instituției, respectând Codul serviciilor media audiovizuale, dar și informații despre executarea bugetului frunizorului public național de servicii media.

Pe parcursul anului 2023, Compania „Teleradio-Moldova” a elaborat și a difuzat o serie de producții televizate și radiofonice care au avut audiență și impact, inclusiv în mediul online. Televiziunea a oferit telespectatorilor produse informative, educative și de divertisment prin intermediul a două canale Moldova 1 (post generalist) și Moldova 2 (post cultural). Volumul de emisie la Moldova1 a fost de 8736 de ore, iar la Moldova 2 – 8760 de ore. Au fost realizate un șir de transmisiuni, inclusiv în direct, fiind reflectate evenimente de anvergură naționale și internaționale, au fost difuzate spectacole, filme, emisiuni, concerte din arhiva de aur, potrivit jurnal.md.


Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

Radio Moldova a oferit publicului programe de actualitate și culturale, care s-au remarcat prin calitate tehnică mai avansată comparativ cu anii precedenți. Potrivit informației din Raport, platformele online moldova1.md și radiomoldova.md se clasează în top 10 cele mai urmărite platforme de știri online din țară, însumând cifra de peste 2 milioane de accesări unice. Rezultatele unor sondaje arată că radiodifuzorul public s-a remarcat prin echilibru și imparțialitate, inclusiv pe durata dezbaterilor din perioada alegerilor locale.

Compania „Teleradio-Moldova” a înfăptuit un șir de reforme în ceea ce privește angajații, echipamentul tehnic și rețelele de distribuție pentru a perfecționa activitatea instituției și a sprijini, din punct de vedere informațional, parcursul european al Republicii Moldova. Au fost demarate procesele conexe pentru elaborarea proiectului de construcție a unei noi clădiri pentru „Teleradio-Moldova”, ale cărei lucrări urmează să înceapă în anul curent. De asemenea, „Teleradio-Moldova”, asistată de partenerii externi, a inițiat un proces amplu de cartografiere a audienței. Instituția, cu suportul BBC, a conceput un nou proiect de știri intitulat „Newsroom”.

„Teleradio-Moldova este o instituție emergentă, în dezvoltare. Cu siguranță nu mai este așa cum a fost multă vreme – subfinanțată, ignorată și influențată de factorul politic care s-a simțit la nivelul angajaților noștri, iar ceea ce am încercat să facem în doi ani și jumătate a fost să creăm o atmosferă editorială care să le dea încredere oamenilor care lucrează în instituție că lucrul lor este prețuit”, a precizat Vlad Țurcanu, director general al IP Compania „Teleradio-Moldova”.

Tot astăzi, Parlamentul a luat act și de RAPORTUL de activitate al Consiliului de supraveghere și dezvoltare al IP Compania „Teleradio-Moldova”. Potrivit documentului, instituția și-a axat activitatea nu doar asupra supravegherii activității Companiei „Teleradio-Moldova”, dar a și contribuit decizional la dezvoltarea furnizorului public național de servicii media. O atenție deosebită a fost acordată fluxului informațional, precum și producerii de emisiuni destinate auditoriului din mediul rural. În 2023, Consiliul s-a întrunit în 32 de ședințe de lucru în cadrul cărora a adoptat 56 de decizii, publicate pe site-ul oficial al Companiei.

Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

În hotărârea aprobată, Parlamentul recomandă Companiei „Teleradio-Moldova” să își onoreze în continuare angajamentul de a informa corect cetățenii pe subiecte de interes public, să continue susținerea procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, să mediatizeze constant problemele sistemice ce duc la încălcarea drepturilor omului, să realizeze emisiuni pentru prevenirea și combaterea dezinformării, să diversifice programele audiovizuale, inclusiv pentru minoritățile naționale.

Totodată, Consiliul de supraveghere și dezvoltare al „Teleradio-Moldova” este îndemnat să continue supravegherea activității furnizorului public național de servicii media și, după caz, să intervină cu decizii cu caracter de reglementare.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene Guvernul italian a amendat o...

EURO 2024: Portugalia, calificată în optimi

EURO 2024: Portugalia, calificată în optimi  Selecţionata Portugaliei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania,...

Pentru prima dată, un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia

Pentru prima dată, un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia Astăzi, în premieră, un cetățean moldovean, victimă...

Creștinii ortodocși sărbătoresc mâine Duminica Mare

Creștinii ortodocși sărbătoresc mâine Duminica Mare Creștinii ortodocși sărbătoresc mâine Duminica Mare, numită și sărbătoarea Sfintei Treimi sau Pogorârea Sfântului Duh. Potrivit rânduielilor bisericești, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.