Parchetul spaniol cere ani grei de închisoare pentru atentatele din Barcelona şi Cambrils

Publicat:

Parchetul spaniol cere pedepse cuprinse între opt şi 41 de ani împotriva celor trei acuzaţi în viitorul proces al dublului atentat de la Barcelona şi Cambrils, în august 2017, potrivit unui document obţinut de AFP, preluat de news.ro.

Dublul atac, revendicat de gruparea Statul Islamic, s-a soldat cu 16 morţi şi 140 de răniţi, la 17 şi 18 august 2017.


Citeşte şi: Două avioane americane au şicanat în zbor un avion de pasageri iranian – VIDEO

Cea mai mare pedeapsă, de 41 de ani, a fost cerută împotriva lui Mohamed Houli Chemlal.

Acuzat de faptul că face parte dintr-o organizaţie teroristă şi de deţinere de explozivi, el a supravieţuit unei explozii în casa în care celula fabrica explozivi.

Parchetul cere condamnarea la 36 de ani de închisoare a lui Driss Oukabir, care a închiriat în numele său autoutilitara folosită în atentatele de pe Las Ramblas, la Barcelona.

El cere condamnarea la opt ani de închisoare cu privire la colaborare cu o organizaţie teroristă a Said Ben Iazza, care a împrumutat celulei o furgonetă.

Procesul celor trei urmează să înceapă anul acesta, la o dată care nu a fost stabilită încă.

Las Ramblas de la Barcelona au fost mai întâi ţinta unui atac cu maşina, care a intrat în mulţime şi a ucis 14 oameni. Atacatorul, în vârstă de 22 de ani, a fugit cu o maşină, după ce a ucis şoferul.

Câteva ore mai târziu, cinci dintre complicii săi l-au imitat, intrând cu maşina în pietoni, în staţiunea balneară catalană Cambrils, după care i-au atacat cu cuţitul şi au înjunghiat mortal o femeie.

Aceşti şase jihadişti au fost ucişi de către poliţie, în urma atacurilor.

Citeşte şi: China le răspunde ‘cu aceeaşi monedă’ americanilor şi ÎNCHIDE consulatul din Chengdu

Potrivit justiţiei, Abdelbaki Es Satty, un marocan în vârstă de 44 de ani, care a devenit imam în orăşelul Ripoll din Catalonia, i-a îndoctrinat pe aceşti tineri marocani sau de origine marocană, care aveau ca obiectiv să comită ”mai multe atentate de mare anvergură”, cu explozivi.

Bazilica Sagrada Familia, stadioanele FC Barcelona şi Real Madrid sau Turnul Eiffel de la Paris au fost citate ca ţinte posibile.

Însă explozia accidentală a asunzătorii lor, în care imamul Es Satty a murit, a determinat celula să improvizeze acest dublu atac.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.