Parisul avertizează francezii aflaţi în străinătate: ‘Ameninţarea este peste tot!’

Publicat:

Ministrul de externe francez le-a recomandat cetăţenilor francezi care trăiesc în străinătate să dea dovadă de prudenţă, a doua zi după atentatul de la Nisa, apreciind că ameninţarea împotriva intereselor franceze este “peste tot”, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Mesajul de urgenţă atentat (nivelul maxim de alertă al planului antiterorist, pe o scară de la 1 la 3) a fost trimis ieri seară (joi – n.r.) tuturor cetăţenilor noştri din străinătate, în orice loc s-ar afla, pentru că ameninţarea este peste tot”, a declarat Jean-Yves Le Drian la finalul unui Consiliu al apărării.


Citește și : Ungaria PRELUNGEŞTE închiderea frontierelor

“Se trece repede de la ura virtuală la violenţa reală şi ne-am decis să luăm toate măsurile pentru a asigura securitatea intereselor noastre, a cetăţenilor noştri”, a continuat ministrul, precizând că au fost date instrucţiuni ambasadorilor “pentru a întări dispozitivele de securitate” în jurul prezenţelor franceze în lume (ambasade, consulate, dar şi centre culturale franceze şi instituţii şcolare).

La câteva săptămâni după asasinarea profesorului Samuel Party, decapitat pentru că a arătat elevilor săi caricaturi ale profetului Mahomed în cadrul unei lecţii despre libertatea de exprimare, şeful diplomaţiei franceze a evocat o vigilenţă sporită în jurul şcolilor.

“Noi am luat de asemenea decizia de a nu autoriza deschiderile instituţiilor şcolare decât în momentul în care vigilenţa va fi sporită şi o atenţie specială va fi acordată părinţilor, profesorilor şi elevilor”, a explicat el.

Citește și : Seismul din Marea Egee a produs un mini-tsunami – VIDEO

Le Drian a relevat că aceste măsuri au fost luate “în cooperare cu autorităţile locale care, la modul general, îşi dau concursul”.

Manifestaţiile antifranceze şi apelurile la boicotarea produselor franceze s-au înmulţit după ultimul weekend în lumea musulmană pentru a denunţa sprijinul acordat de Emmanuel Macron libertăţii de a-l caricaturiza pe profetul Mahomed.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.