Parisul cere Londrei să negocieze ‘cu adevărat’

Publicat:

Franţa a îndemnat luni Regatul Unit să negocieze “cu adevărat”, în timp ce discuţiile post-Brexit se apropie de termenul limită, avertizând din nou că nu va accepta “un acord degradat” între Londra şi UE, notează AFP, potrivit agerpres.

“Prioritatea este ca britanicii să îşi clarifice poziţiile şi să negocieze cu adevărat pentru a ajunge la un acord”, a declarat Palatul Elysee.


Citește și : Stoltenberg îl cheamă pe Joe Biden la următorul summit NATO

Negociatorul-şef al Uniunii Europene (UE), Michel Barnier, şi cel al Regatului Unit, David Frost, şi-au reluat, la sfârşitul săptămânii trecute, discuţiile în persoană, la Londra, în contextul în care mai sunt doar câteva zile pentru a încheia un acord de liber schimb care să intre în vigoare la 1 ianuarie, sfârşitul perioadei de tranziţie începute la 31 ianuarie, data oficială a Brexitului.

“Am spus întotdeauna că ne dorim un acord, dar nu cu orice preţ. UE are şi ea interese apărat, legate de prevenirea concurenţei neloială din partea companiilor britanice pe piaţa europeană şi de drepturile pescarilor”, a adăugat preşedinţia Franţei, subliniind că Bruxellesul a “făcut o ofertă clară şi echilibrată de viitor parteneriat cu Regatul Unit”.

“Nu vom accepta un acord degradat care să nu respecte interesele noastre”, a avertizat din nou Palatul Elysee.

Citește și : Insula Fraser, aflată în patrimoniul UNESCO, pârjolită de incendiile de vegetaţie

Parisul acordă o importanţă deosebită încheierii unui acord “satisfăcător” în privinţa pescuitului, care să ofere “un acces durabil şi larg în apele britanice”, a reiterat duminică secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clément Beaune.

În lipsa unui acord, schimburile comerciale dintre UE şi Regatul Unit se vor face cu începere de la 1 ianuarie pe baza regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), echivalente cu aplicarea de cote şi taxe vamale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.