Parisul INTERZICE circulaţia celor mai poluante vehicule

Publicat:

Interdicţia circulaţiei celor mai poluante vehicule a fost înăsprită la Paris şi intră în vigoare, începând de luni, în peste jumătate dintre localităţile din împrejurimi, odată cu înfiinţarea unei Zone cu emisii reduse (ZFE), potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Printr-o coincidenţă calendaristică, această măsură înlocuieşte circulaţia diferenţiată, implementată miercuri în metropola pariziană din cauza valului de caniculă.


Citește și: Întâlnirea dintre Kim și Trump a fost ‘istorică’ şi ‘extraordinară’

Doar vehiculele care deţin autocolantul atribuit celor mai puţin poluante (Crit’Air clasa 0, 1 şi 2, pe o scară de la 0 la 5) au fost autorizate să circule temporar pe perioada acestui intens episod canicular.

Măsura vizează reducerea pe termen lung a poluării atmosferice şi limitarea utilizării automobilelor ca mijloc de transport.

Vehiculele cu motor diesel şi cu o vechime de peste 18 ani, precum şi cele pe benzină mai vechi de 21 de ani au interdicţie de circulaţie de acum încolo pe o suprafaţă vastă, care acoperă 49 dintre cele 79 de localităţi aparţinând metropolei pariziene. Măsura vizează peste 70% din populaţia capitalei.

Interdicţia începe cu o perioadă de instructaj, iar aplicarea contravenţiilor se va face abia din 2021 în ”Marele Paris”.

Într-o primă etapă, poliţiştii locali îi vor informa pe automobilişti în ceea ce priveşte urgenţa debarasării de vehiculele poluante, care produc efecte nefaste în special în perioadele de caniculă intensă.

Odată cu această interdicţie, votată în noiembrie 2018, metropola face un pas către măsurile deja luate în regiunea oraşului Paris.

În localităţile care s-au oferit să implementeze această măsură, circulaţia vehiculelor care emit cea mai mare cantitate de noxe (clasificate Crit’Air 5 sau neclasificate din cauza vechimii) este teoretic interzisă de azi înainte. Numărul acestora este de 30.000, la o populaţie de 5,6 milioane de locuitori.

Vezi și: Avion PRĂBUȘIT în Texas: 10 oameni și-au pierdut viața! – FOTO/VIDEO

Interdicţia va fi apoi extinsă, în mod progresiv, către alte categorii de vehicule, obiectivul fiind ca, până în 2030, 100% dintre vehiculele aflate în circulaţie să fie nepoluante.

Parisul, unde 11% din trafic se concentrează pe o suprafaţă de 1% din teritoriul regional, se află cu un pas înaintea celorlalte zone. Circulaţia autovehiculelor clasificate Crit’Air 5 este interzisă în intervalul orar 8:00 – 20:00 în timpul săptămânii încă din 2017. Începând de luni, va fi restricţionată şi circulaţia celor din categoria Crit’Air 4.

Calitatea aerului se îmbunătăţeşte de la an la an în Paris, susţine municipalitatea, dar ”provocările pentru sănătatea publică impun accelerarea ritmului”. Interzicerea circulaţiei autovehiculelor Crit’Air 3 este preconizată să fie aplicată până în 2024.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.