Un parlamentar AfD cere încetarea comemorării Holocaustului prin amplasarea de pietre în pavajul stradal

Publicat:

Un parlamentar din cadrul partidului anti-imigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) a cerut să se pună capăt programului de monumente sub formă de pietre în pavaj în memoria victimelor Holocaustului, informează luni dpa, potrivit agerpres.

De culoare aurie, monumentele sub formă de pietre de pavaj denumite “stolpersteine” (obstacole) sunt montate pe caldarâmul din faţa ultimei reşedinţe cunoscute a unei victime a nazismului.


Citeşte şi: Revoltă şi luare de ostatici într-o închisoare din Brazilia

Oraşul Singen din sud-vestul Germaniei intenţionează să amplaseze trei asemenea pietre în memoria lui Ernst Thaelmann, fostul lider al Partidului Comunist german, şi a familiei sale.

“Există moduri mai potrivite de a ne aminti prin intermediul memorialelor”, a notat Wolfgang Gedeon într-o scrisoare deschisă trimisă primarului acestui oraş, publicată pe site-ul său web. “Iniţiatorii acestor memoriale încearcă să forţeze o anumită cultură a comemorării pentru semenii noştri”, a subliniat acest membru al parlamentului din landul de sud-vest Baden-Wuerttemberg, unde este amplasat oraşul Singen.

Numele, data naşterii şi soarta persoanei sunt înscrise pe bucata de piatră, amplasată exact la nivelul obişnuit al străzii. Mai mult de 60.000 de asemenea monumente au fost amplasate în Germania şi Europa.

Germania nazistă a ucis în jur de 6 milioane de evrei în timpul Holocaustului, dar şi homosexuali, romi, persoane cu dizabilităţi, oponenţi politici şi alte categorii.

Citeşte şi: Cele mai grele grupări islamiste din Siria se unesc împotriva jihadiştilor

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.