Parlamentarii din California aprobă primul plan național de venit garantat de stat

Publicat:

Parlamentarii din California au aprobat săptămâna trecută un plan de venit garantat finanțat de stat pentru a distribui plăți lunare în numerar de 35 de milioane de dolari către persoanele însărcinate eligibile și adulții tineri care au părăsit recent asistența maternală.

De ce contează: California este primul stat care aprobă un astfel de program. Acesta ar putea servi drept șablon pentru alte guverne de stat, deoarece venitul garantat câștigă aderență în SUA.


Gvernatorul californian Gavin Newsom (D) a anunțat la mijlocul lunii mai că va include o decupare în bugetul de stat pentru a ajuta la plată pentru guvernele locale să lanseze propriile programe pilot cu venituri garantate pentru a ajuta familiile cu venituri mici.

Planul, inclus într-un proiect de lege legat de buget, a fost aprobat în unanimitate în ambele camere ale legislativului, într-o dovadă clară a sprijinului bipartizan. Acum merge la biroul lui Newsom.

Cum funcționează: planul va fi finanțat de contribuabili.

Guvernele locale și organizațiile care desfășoară programe de ajutorare a persoanelor însărcinate și a tinerilor care îmbătrânesc din asistența maternală vor putea solicita finanțare, iar Departamentul Serviciilor Sociale din California va decide cine primește banii, potrivit AP.

Imaginea de ansamblu: programele de venituri garantate au proliferat în orașe din toată țara, inclusiv în New Orleans, Denver și Los Angeles.

Michael Tubbs, fost primar al orașului Stockton, California, a lansat în 2017 un program cu venituri garantate care s-a dovedit a fi „monumental”, a declarat acesta pentru Vox. El a menționat că investiția din California marchează „cel mai mare angajament de numerar recurent într-un buget de stat – și prima dată când un stat sprijină vreodată finanțarea pilot cu venituri garantate”, a spus Tubbs.

Un raport din martie 2021 din primul an al programului Stockton a constatat că venitul garantat îi ajuta pe beneficiari să plătească pentru necesități precum chiria și îngrijirea copiilor, dar, de asemenea, reduce depresia și anxietatea și îi ajuta pe beneficiari să găsească sau să schimbe locul de muncă.

“Am descoperit că oamenii au cheltuit bani pe alimente și utilități, chirie și lucruri de acest gen, și nu pe cheltuieli frivole”, a declarat Tubbs pentru Axios în decembrie. „Am constatat, de asemenea, că oamenii sunt mai sănătoși”, deoarece au mai puțin stres.

“Există o mulțime de demnitate în a avea acești dolari la dispoziție, astfel încât să puteți decide ce este mai bine pentru dvs. și familia dvs.”, a declarat primarul din Providence, Jorge Elorza, pentru Axios iarna trecută.

De remarcat: spre deosebire de alte programe de asistență guvernamentală, care de obicei vin cu îndrumări stricte pentru modul în care beneficiarii pot cheltui banii, programele cu venit garantat nu vin cu nicio regulă cu privire la modul în care pot fi utilizate fondurile.

„Schimbă filozofia din„ fratele mai mare, guvernul, știe ce este mai bine pentru tine ”, a declarat senatorul de stat Dave Cortese (D) despre lipsa programului de reguli stricte de cheltuieli.

Venitul garantat este, de asemenea, diferit de Venitul de bază universal, un alt program care a câștigat popularitate în ultimii ani. Cu UBI, toți adulții primesc o sumă fixă ​​de bani pe lună, explică CNBC.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei „La trecerea frontierei vamale pe sens de intrare, ieșire sau tranzit, este necesar să completați declarația...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.