Parlamentul de la Chişinău a respins învestirea unui guvern condus de Natalia Gavriliţa

Publicat:

Învestirea unui nou guvern în Republica Moldova, în frunte cu Natalia Gavriliţa, nu a fost susţinută în Parlamentul de la Chişinău. Niciun deputat nu a votat în favoarea candidatei desemnate de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, , potrivit agerpres.  

Parlamentul a examinat timp de mai multe ore învestirea guvernului în frunte cu Natalia Gavriliţă, care însă, i-a îndemnat pe deputaţi să nu o voteze, pentru a declanşa alegeri parlamentare anticipate. Discuţiile au degenerat în replici între deputaţii socialişti şi cei ai PAS şi membrii desemnaţi ai guvernului.


Premierul desemnat Natalia Gavriliţă a adus critici dure la adresa actualului Parlament, care nu ar mai reprezenta interesele cetăţenilor, şi a amintit de victoria Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale şi de aşteptările cetăţenilor pentru realizarea programului sau.

Încă la începutul şedinţei, liderul PSRM, Igor Dodon, anunţase că fracţiunea socialiştilor nu o va susţine pe Natalia Gavriliţă şi o va propune pentru funcţia de prim-ministru pe Mariana Durleşteanu.

Mai mulţi deputaţi au calificat şedinţa desfăşurată joi drept ‘circ’. Platforma “Pentru Moldova’, din care face parte şi Partidul Şor, a părăsit şedinţa Parlamentului, iar deputaţii Platformei DA au asistat la dezbateri, dar nu au intervenit în discuţii.

Guvernul condus de Ion Chicu a demisionat pe 23 decembrie. Preşedintele Maia Sandu a desemnat-o la 27 ianuarie pe Natalia Gavriliţa pentru funcţia de premier. Parlamentul Republicii Moldova trebuie să voteze un nou guvern în decurs de 45 de zile de la acea dată, în caz contrar va fi dizolvat şi vor fi declanşate alegeri parlamentare anticipate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.