X

Parlamentul găzduiește inițiativa pentru tineri „Model European Union Moldova”

Parlamentul găzduiește inițiativa pentru tineri „Model European Union Moldova”. Ce reprezintă evenimentul

80 de elevi și studenți din țara noastră participă, în aceste zile, la un exercițiu educațional de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European. Acțiunea are loc în cadrul inițiativei „Model European Union Moldova”, găzduită de Parlamentul Republicii Moldova în perioada 12-14 aprilie.

Tinerii participă la ateliere dedicate subiectelor ce vor fi dezbătute pe platformă parlamentară, modului în care funcționează instituțiile europene, tehnicilor de dezbatere și abilităților de public speaking. Activitatea va culmina cu simularea proceselor de negociere și luare a deciziilor din UE. Model EU are loc în Săptămâna europeană a tineretului 2024, organizată de Comisia Europeană pentru a promova implicarea, participarea și cetățenia activă în rândul tinerilor.

Citește și: Grosu: Rezultatul referendumului privind aderarea la UE va stipulat în Constituție automat

Prezent la inaugurarea evenimentului, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a apreciat participarea tinerilor la activități ce încurajează implicarea lor în procesul decizional. „Văd o participare directă a tinerilor în procesul de integrare europeană. Îmi doresc ca acești tineri, peste ani, să reprezinte Republica Moldova în Parlamentul European, dar pentru aceasta trebuie să muncim împreună ca Moldova să devină europeană”, a remarcat Igor Grosu.

Tags: Igor GrosuModel European Union MoldovaMoldova
Social