Parlamentul georgian avansează cu un proiect de lege care ar limita drepturile persoanelor LGBT

Publicat:

Parlamentul georgian avansează cu un proiect de lege care ar limita drepturile persoanelor LGBT

Parlamentul georgian va începe în curând să dezbată un amplu proiect de lege privind “valorile familiei”, care va include interzicerea “propagandei LGBT” şi a operaţiilor de schimbare de sex, a declarat marţi preşedintele parlamentului, Şalva Papuaşvili, potrivit Reuters.

Prima dintre cele trei lecturi obligatorii ale proiectului de lege va avea loc în actuala sesiune de primăvară a parlamentului, a declarat oficialul, citat de agenţia de ştiri Interpress, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Partidul de guvernământ Visul Georgian a anunţat proiectul de lege în martie, atrăgând critici din partea activiştilor LGBT şi a organizaţiilor pentru apărarea drepturile omului.

Dezbaterea pe această temă va avea loc într-un moment de tensiune politică ridicată în această ţară din Caucazul de Sud, după săptămâni de proteste uriaşe împotriva unui proiect de lege privind “agenţii străini”, care a fost în cele din urmă promulgat săptămâna aceasta.

Măsurile propuse ar putea alimenta preocupările Uniunii Europene şi SUA cu privire la direcţia politică a Georgiei, în urma denunţării de către acestea a legii privind agenţii străini, pe care criticii o consideră represivă şi inspirată din Rusia.

Interpress l-a citat pe Papuaşvili spunând că proiectul de lege le va interzice, de asemenea, persoanelor non-heterosexuale să adopte copii şi va împiedica schimbarea sexului în documentele de identitate. Adunările publice care promovează relaţiile între persoane de acelaşi sex nu vor fi permise.

Proiectul de lege ar interzice “propaganda LGBT” în sistemul educaţional şi ar împiedica televiziunile să difuzeze scene intime care implică relaţii între persoane de acelaşi sex.

O naţiune predominant creştin-ortodoxă, Georgia este conservatoare din punct de vedere social, sondajele arătând că o mare majoritate a populaţiei dezaprobă relaţiile între persoane de acelaşi sex.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Opoziţia a declarat că agenda anti-LGBT a Visului Georgian este o încercare de a-şi consolida sprijinul în rândul conservatorilor şi de a distrage atenţia alegătorilor de la problemele economice înainte de alegerile parlamentare din octombrie.

Partidul de guvernământ spune că proiectul de lege este necesar pentru a se apăra împotriva valorilor “pseudo-liberale” care subminează relaţiile tradiţionale de familie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O minoră a fost bătută și amenințată de fostul iubit

O minoră a fost bătută și amenințată de fostul iubit Un tânăr de 26 de ani din Drochia a fost reținut de oamenii legii după...

Deputații se întrunesc în ședință plenară

Deputații se întrunesc în ședință plenară Deputații se întrunesc, astăzi, 4 iulie, în ședință plenară. Pe ordinea de zi a Legislativului sunt 17 proiecte de...

Iurie Filip contestă decizia instanței de fond

Iurie Filip contestă decizia instanței de fond Fostul vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNSP), Iurie Filip, demis în 2021 împreună cu toți conducătorii...

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK Aproximativ 46 de milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la secţiile de votare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.