Parlamentul libanez nu a reuşit să aleagă un nou şef al statului

Publicat:

Parlamentul libanez nu a reuşit joi să aleagă un nou şef al statului care să-l înlocuiască pe preşedintele Michel Aoun, al cărui mandat se încheie pe 31 octombrie, informează Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele Parlamentului libanez, Nabih Berri, a spus că va convoca o altă sesiune când se va ajunge la un consens asupra unui candidat.


Cea mai mare parte a voturilor exprimate de parlamentari în timpul sesiunii de joi – 63 – au fost nule. Politicianul creştin Michel Moawad a întrunit 36 din totalul celor 122 de voturi exprimate.

Dacă nu se va înregistra un consens asupra unui candidat, Preşedinţia ar putea rămâne vacantă după ce mandatul lui Aoun se va încheia, într-o perioadă de profundă criză financiară în Liban.

Rezervată unui creştin maronit în sistemul sectar al Libanului, Preşedinţia a rămas vacantă de mai multe ori după războiul civil din 1975-1990.

Anticipând un vid prezidenţial, politicienii şi-au intensificat eforturile de a ajunge la un acord asupra unui nou cabinet condus de premierul musulman sunit Najib Mikati – în prezent interimar – către care ar putea trece puterile prezidenţiale până când se va conveni asupra unui nou preşedinte. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove, subordonată Patriarhiei Rusiei, a anunțat vineri că l-a primit în vizită...

Când va avea loc prima sesiune de screening în procesul de negociere cu UE

Când va avea loc prima sesiune de screening în procesul de negociere cu UE Prima sesiune de screening în procesul de negociere cu Uniunea Europeană...

Flux într-o continuă creştere de pasageri pe Aeroportul Internaţional Chişinău

Flux într-o continuă creştere de pasageri pe Aeroportul Internaţional Chişinău Peste 1,6 milioane de pasageri au folosit, în prima jumătate a acestui an, Aeroportul Internaţional...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.