Parlamentul Portugaliei RESPINGE bugetul pe 2022 şi deschide calea alegerilor anticipate

Publicat:

Parlamentul Portugaliei a respins miercuri bugetul pentru anul 2022 prezentat de guvernul premierului socialist Antonio Costa, al cărui partid este minoritar în Camera Deputaţilor, şi a deschis astfel calea alegerilor anticipate, relatează EFE, potrivit agerpres.

Bugetul a fost votat doar de către deputaţii socialişti, în timp ce toate partidele de dreapta şi foştii parteneri ai executivului, Bloco de Esquerda şi comuniştii, au votat împotrivă.


Citeşte şi: Preşedinta Taiwanului are încredere în SUA – Black News

Odată cu respingerea bugetului, pentru prima dată în istoria democratică a Portugaliei, paşii de urmat depind acum de preşedintele ţării, conservatorul Marcelo Rebelo de Sousa, care a avertizat deja că, dacă bugetul nu va fi aprobat, va dizolva parlamentul şi va convoca alegeri anticipate.

În discursul său anterior votului, Costa a recunoscut implicit că ţara se îndreaptă spre alegeri anticipate şi a cerut o majoritate stabilă pentru următoarea legislatură.

Citeşte şi: Centrul Carter trimite o echipă de observatori pentru alegerile din Venezuela – Black News

”Am încredere că frustrarea mea şi frustrarea” alegătorilor de stânga ”se poate transforma într-o majoritate consolidată, stabilă şi durabilă la o viitoare sesiune legislativă”, a spus Antonio Costa, care a dat asigurări că executivul va pleca ”cu conştiinţa curată şi cu capul sus” şi că va garanta guvernarea ţării în timpul crizei politice. ”Am făcut tot ceea ce-mi stătea în putere pentru a asigura viabilitatea acestui buget, fără a accepta ceea ce în sinea mea consider că ţara nu ar fi putut suporta”, le-a transmis Costa parlamentarilor, adăugând că, pentru el, un vot împotriva stângii reprezintă ”o înfrângere personală”.

Premierul portughez a încheiat prin a spune că executivul pe care îl conduce va face tot ceea ce Rebelo de Sousa consideră că trebuie făcut: ”Îi revine preşedintelui sarcina de a evalua situaţia şi de a lua deciziile pe care crede că trebuie să le ia”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.