Parlamentul ucrainean a acceptat demisia ministrului agriculturii, acuzat de corupţie

Publicat:

Parlamentul ucrainean a acceptat demisia ministrului agriculturii, acuzat de corupţie

Parlamentul ucrainean a acceptat vineri demisia ministrului agriculturii, Mikola Solski, acuzat de corupţie pentru că şi-ar fi însuşit terenuri aparţinând statului înainte de a face parte din guvern, a anunţat vineri ministerul său, potrivit AFP.

La sfârşitul lunii aprilie, Solski a fost plasat în arest preventiv şi eliberat la scurt timp după achitarea unei importante cauţiuni în valoare de 75,7 milioane de hrivne (circa 1,78 de milioane de euro), potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Aceasta a fost prima oară când un ministru în funcţie a fost arestat în Ucraina, potrivit militanţilor anticorupţie din ţară.

Mikola Solski şi-a prezentat demisia încă din 25 aprilie, la două zile după ce au fost anunţate acuzaţiile împotriva sa, dar aceasta trebuia să fie aprobată oficial pentru a intra în vigoare.

Rada Supremă (parlamentul unicameral al Ucrainei) a “acceptat-o”, a anunţat vineri Ministerul Agriculturii.

Mikola Solski este suspectat de a-şi fi însuşit terenuri publice în valoare de aproape “6,9 milioane de euro” şi de “încercarea de a-şi însuşi altele” în valoare de circa 4,5 milioane de euro.

În acest scop, spun autorităţile, el a acţionat împreună cu responsabili din serviciul de stat pentru cadastru şi cartografie.

Ei sunt suspectaţi că şi-au însuşit între 2017 şi 2021 aproape 2.500 de hectare în regiunea Sumî (nord-est) printr-un sistem care presupunea deturnarea unor documente oficiale.

Mikola Solski a lucrat până în 2019 pentru un cabinet de avocatură, potrivit biografiei sale oficiale. În acelaşi an, el a fost ales în parlament pe lista partidului preşedintelui Volodimir Zelenski, apoi numit ministru în martie 2022.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Cazuri de corupţie apar cu regularitate în Ucraina, dar acestea implică în general responsabili din eşaloanele inferioare.

Lupta împotriva corupţiei, un rău endemic în Ucraina de decenii, este una din condiţiile majore puse de Uniunea Europeană Kievului în cadrul cererii acestuia de aderare la UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift

O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift Biserica din Heidelberg atrage tinerii cu o liturghie pe tema Taylor Swift. Rezultatele au fost...

Biden consideră ‘scandalos’ mandatul de arestare cerut de procurorul CPI împotriva lui Netanyahu

Biden consideră 'scandalos' mandatul de arestare cerut de procurorul CPI împotriva lui Netanyahu Preşedintele american Joe Biden a criticat luni mandatele de arestare cerute de...

Traian Băsescu: Republica Moldova poate adera la UE cu o singură condiție

Traian Băsescu: Republica Moldova poate adera la UE cu o singură condiție Republica Moldova are „o șansă” să devină membră a Uniunii Europene sau chiar...

Moscova îi vizează pe etnicii germani din Rusia într-o nouă companie de propagandă, în căutare de carne de tun

Moscova îi vizează pe etnicii germani din Rusia într-o nouă companie de propagandă, în căutare de carne de tun Rusia a lansat o campanie de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.