X

Partidul Laburist a câştigat alegerile europene din Malta, potrivit proiecțiilor

Partidul Laburist a câştigat alegerile europene din Malta, potrivit proiecțiilor

Partidul Laburist, aflat la guvernare, a câştigat duminică alegerile europene din Malta în faţa Partidului Naţionalist (PN), de opoziţie, potrivit proiecţiilor de vot. Prim-ministrul maltez, Robert Abela, a anunţat rezultatul la televiziunea publică TVM, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Această insulă mediteraneană, care va trimite în Parlamentul European şase deputaţi, este deja la jumătatea numărătorii după votul din ziua de sâmbătă.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Laburiştii au obţinut “o victorie solidă”, a declarat Abela, deşi victoria sa asupra Partidului Naţionalist de centru-dreapta – formaţiunea preşedintei în exerciţiu a Parlamentului European, Roberta Metsola – a fost cu o marjă mai strânsă decât se aştepta, potrivit presei malteze.

Proiecţiile indică totuşi că laburiştii sunt la egalitate ca număr de mandate la Bruxelles cu PN, astfel că fiecărui partid îi revine trei mandate din numărul total de şase mandate care corespund insulei.

Diferenţa dintre ambele partide s-a redus la doar 15.000 de voturi, potrivit secretarului general al PN, Michael Piccinino.

Dacă aceste previziuni se vor confirma, va fi cea mai strânsă victorie a Partidului Laburist la alegerile europene, chiar mai strânsă decât în 2004, când a câştigat cu o marjă de doar 21.000 de voturi în plus.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

La ultimele alegeri pentru Parlamentul European din 2019, PN s-a impus cu peste 42.000 de voturi. Laburiştii au deţinut puterea neîntrerupt în guvernul maltez din 2013.

Potrivit presei, rezultatul alegerilor actuale a fost influenţat de acuzaţiile aduse fostului premier maltez Joseph Muscat, implicat într-un dosar de corupţie legat de privatizarea de milioane de dolari a trei spitale.

Tags: alegerilaburistMalta
Externe