Partidul lui Juha Sipila trece în opoziţie

Publicat:

Premierul în exerciţiu al Finlandei, Juha Sipila, a declarat marţi că, cel mai probabil, Partidul de Centru, în fruntea căruia se află deocamdată, va intra în opoziţie în viitoarea legislatură, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Partidul de Centru se îndreaptă foarte clar spre a fi în opoziţie’, a declarat Sipila, după ce, alături de alţi deputaţi nou aleşi, şi-a prezentat acreditarea la parlament.


‘Alegătorii au decis’, a adăugat el, conform postului public YLE.

Citeşte şi: Bilanţul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morţi. Poliţia face noi arestări!

La alegerile parlamentare de pe 14 aprilie, partidul lui Sipila a pierdut 18 mandate, obţinând doar 31 din totalul celor 200 ale legislativului.

‘Noi am suferit o mare înfrângere electorală, iar acum analizăm cauzele şi punem bazele pentru un nou început’, a mai spus Sipila.

El a precizat că intenţionează să rămână simplu membru al parlamentului.

Sipila a mai spus că, pe perioada sărbătorilor pascale, a avut discuţii cu Antti Rinne, liderul social-democraţilor, creditat cu tentativa de formare a noului guvern.

În urmă cu o săptămână, Juha Sipila a anunţat că va demisiona de la conducerea partidului, noul lider urmând a fi ales la conferinţa extraordinară ce va fi convocată pentru luna septembrie.

Citeşte şi: Noua IRA îşi recunoaşte vina în uciderea jurnalistei nord-irlandeze

Juha Sipila, fost om de afaceri în vârstă de 57 de ani, a lucrat în domeniul tehnologiei. În 2011 a fost ales deputat, iar un an mai târziu a devenit lider de partid.

Din 2015 s-a aflat în fruntea unei coaliţii de guvernare de centru-dreapta. În martie 2019 a demisionat, invocând eşecul de a trece prin parlament o reformă majoră a sistemului de sănătate. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.