Partidul Republican din SUA va limita numărul participanţilor la convenţia din Florida

Publicat:

Partidul Republican din SUA va limita semnificativ numărul participanţilor la convenţia din august de la Jacksonville, Florida, la care preşedintele Donald Trump va deveni în mod oficial candidatul acestei formaţiuni pentru un nou mandat la Casa Albă, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Bilanţul infectărilor cu coronavirus a explodat în Florida, trecând recent de 300.000 de cazuri, după ce acest stat a fost ales în iunie să găzduiască reuniunea republicană.


Citește și : India a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de infecţii cu noul coronavirus

Iniţial, convenţia urma să aibă loc în oraşul Charlotte, Carolina de Nord, dar a fost mutată după ce guvernatorul acestui stat a refuzat să permită folosirea sălii Spectrum Arena la capacitate maximă, cerând restricţii care să evite transmiterea coronavirusului.

La Jacksonville, organizatorii plănuiesc să folosească mai multe săli şi spaţii deschise, dar nu au decis deocamdată unde se vor ţine discursurile.

‘Speram că vom putea organiza o convenţie tradiţională cu care suntem toţi obişnuiţi. Cu toate acestea, trebuie făcute ajustări pentru conformarea la instrucţiunile autorităţilor sanitare locale şi ale statului’ Florida, le-a transmis printr-o scrisoare delegaţilor preşedinta Comitetului Naţional Republican, Ronna McDaniel.

Conform unei surse din rândul republicanilor, doar cei aproximativ 2.500 de delegaţi vor avea acces în incintă în primele trei din cele patru seri ale evenimentului.

Citește și : Trump nu a exclus ‘nimic’ în ceea ce priveşte China

În seara finală, când este programat ca Trump să accepte în mod oficial nominalizarea în cursa pentru Casa Albă şi să se adreseze convenţiei, delegaţii vor avea dreptul la câte un invitat, iar prin prezenţa delegaţilor supleanţi, participarea se va ridica la 6.000-7.000 de oameni, mult sub cea obişnuită.

De partea rivalilor, Comitetul Naţional Democrat i-a informat pe delegaţi, printr-o scrisoare trimisă în această lună, că nu ar trebui să-şi facă planuri să se deplaseze la Milwaukee pentru convenţia partidului, şi că activităţile oficiale ‘se vor desfăşura de la distanţă’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

Un an de la atacul Hamas în Israel – Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie

Un an de la atacul Hamas în Israel - Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie La un an după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.