Patru persoane au fost arestate după ce un drapel ucrainean a fost pictat în faţa ambasadei ruse la Londra

Publicat:

Patru persoane au fost arestate după ce grupul de protestatari “Led By Donkeys” a pictat un drapel ucrainean pe şoseaua din faţa ambasadei Federaţiei Ruse la Londra, informează joi dpa, potrivit agerpres.  

Grupul şi-a asumat răspunderea pentru un drapel de 500 de metri pătraţi albastru-galben, pictat joi pe Bayswater Road în Londra, afirmând că a făcut aceasta pentru a marca vineri un an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina.


Citește și : Un an de RĂZBOI în Ucraina! Secretarul general al ONU critică un afront adus conştiinţei colective

“Mâine se împlineşte un an de la declanşarea invaziei imperialiste a lui Putin asupra Ucrainei”, a subliniat grupul într-un comunicat. “Contrar a ceea ce pretind dictatorul rus şi apologeţii lui, Ucraina este un stat independent şi un popor care are tot dreptul la autodeterminare. Existenţa unui drapel mare în faţa ambasadei sale la Londra va servi pentru a-i aminti (lui Putin) aceasta”, a adăugat grupul.

Drapelul este cea mai recentă acţiune a activiştilor din acest grup, renumiţi pentru uriaşele lor panouri publicitare cu tweeturi de politicieni.

Poliţia londoneză a anunţat că trei bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi sub suspiciunea de vandalizare şi obstrucţionare a şoselei.

“Astăzi (joi), la ora 08:45, ofiţeri de poliţie au ajuns în Kensington palace Gardens, unde fusese aruncată vopsea pe şosea”, a informat poliţia metropolitană într-un tweet. “Patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, au fost arestate sub suspiciunea de vandalizare şi obstrucţionare a şoselei. Ei rămân în custodia poliţiei”, se mai spune în tweet.

Citește și : Biden: Ieşirea Rusiei din START III nu indică intenţia de a recurge la arme nucleare

 

Grupul de protestatari a spus că a creat drapelul împrăştiind vopsea galbenă pe partea estică a carosabilului şi aceeaşi cantitate de vopsea albastră pe partea vestică.

Traficul auto a împrăştiat apoi vopseaua pe drum.

Activiştii au adăugat că vopseaua era “de standard ridicat, netoxică, fără solvenţi, eco-friendly, cu uscare rapidă, vopsea concepută pentru artă rutieră”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.