Patru reporteri ai Anadolu au fost RĂNIȚI în Israel

Publicat:

Patru reporteri ai Anadolu au suferit răni grave în timpul îndeplinirii sarcinilor lor profesionale de a relata despre situaţia explozivă din Ierusalim, cea mai gravă din ultimii ani în această regiune volatilă, informează agenţia de presă din Turcia, potrivit agerpres.

În acest context, directorul Anadolu, Serdar Karagoz, a lansat miercuri, într-un comunicat de presă, un apel la solidaritate din partea Asociaţiei Agenţiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE), cerându-i să fie alături de Anadolu în aceste momente dificile.


Citește și: Turcia le cere musulmanilor să adopte o poziție clară față de situația din Gaza

Luând act de această situaţie extremă, Consiliul de administraţie al ABNA-SE îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la respectarea libertăţii presei de a acoperi evenimentele, oricât de delicate ar fi acestea, şi solicită autorităţilor responsabile să permită jurnaliştilor să îşi îndeplinească nobila misiune de a reflecta adevărul.

Într-un comunicat de presă, ABNA-SE îşi exprimă speranţa în însănătoşirea rapidă a jurnaliştilor de la Anadolu şi menţionează că urmăreşte în mod constant şi îndeaproape situaţia din Israel şi din Fâşia Gaza, se mai spune în mesajul semnat de board-ul ABNA-SE, format din Armela Krasniqi şi Mihalis Psilos, preşedintele, respectiv secretarul general al organizaţiei.

Citește și: Imagini greu de privit: Un arab a fost LINȘAT de evreii furioși!

Evocând cazul celor patru jurnalişti turci răniţi în timpul unei confruntări între poliţişti israelieni şi protestatari în Ierusalimul de Est, Alianţa Europeană a Agenţiilor de Ştiri (EANA) solicită joi autorităţilor israeliene să asigure integritatea fizică şi condiţii de muncă pentru jurnalişti chiar şi în aceste vremuri grele.

”Permiţând jurnaliştilor să îşi desfăşoare activitatea lor importantă, statele şi guvernele demonstrează dorinţa de transparenţă şi sprijin clar pentru valorile democratice. Jurnaliştilor ar trebui să li se permită să-şi facă munca fără teama de rănire sau presiune de orice fel”, subliniază membrii Consiliului de administraţie al EANA, Peter Kropsch, preşedinte, şi Alexandru Ion Giboi, secretar general, într-o luare de poziţie publicată pe site-ul organizaţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.