Patru ‘spioni’ ai Israelului au fost executaţi în Iran

Publicat:

Patru ‘spioni’ ai Israelului au fost executaţi în Iran

Patru bărbaţi au fost executaţi prin spânzurare în Iran, luni în zori, după ce fuseseră condamnaţi la moarte pentru că au acceptat să coopereze cu serviciile de spionaj israeliene într-un proiect de sabotaj contra unui obiectiv al armatei iraniene, a anunţat Autoritatea judiciară de la Teheran, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: ATAC cu dronă în Iordania! Mai mulţi militari americani au fost ucişi şi răniţi! – Stiripesurse.md


Cei patru condamnaţi fuseseră arestaţi în 23 iulie 2022 în timp ce pregăteau o operaţiune contra unui centru al Ministerului Apărării iranian în oraşul Ispahan, în numele Mossad, a precizat agenţia Mizan Online a Autorităţii judiciare iraniene.

Patru ‘spioni’ ai Israelului au fost executaţi în Iran

Ministerul Informaţiilor iranian a anunţat că a ”identificat o reţea de agenţi ai organizaţiei sioniste de spionaj, toţi membrii reţelei fiind arestaţi”.

Sentinţa de condamnare la moarte a fost dată în septembrie anul trecut.

Conform autorităţilor iraniene, cei patru bărbaţi fuseseră recrutaţi de Mossad, serviciul de informaţii externe israelian, ”cu aproximativ un an şi jumătate înaintea operaţiunii”. Ei au fost trimişi apoi în ţări africane pentru ”stagii de antrenament în centre militare”. La această pregătire au fost prezenţi ofiţeri Mossad, a precizat Mizan Online.

Patru ‘spioni’ ai Israelului au fost executaţi în Iran

Israelul acuză Iranul că vrea să se doteze cu bomba atomică, acuzaţie respinsă de Teheran. De asemenea, Israelul vrea să contracareze influenţa Iranului în Orientul Mijlociu.

De partea sa, Teheranul acuză Israelul că s-a aflat la originea mai multor sabotaje şi asasinate vizând programul nuclear iranian.

În august 2023, Iranul a anunţat că a dejucat un proiect ”foarte complex” iniţiat de Mossad pentru ”sabotarea” industriei iraniene de rachete balistice. Cu câteva luni înainte, în februarie, Teheranul acuzase Israelul că este vinovat de un atac cu drone asupra unui obiectiv militar iranian de la Ispahan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.