Patru studenţi din Hong Kong au fost arestaţi pentru ‘apologia terorismului’

Publicat:

Patru lideri ai studenţilor dintr-o mare universitate din Hong Kong au fost arestaţi miercuri pentru ”apologie adusă terorismului”, a anunţat poliţia locală, potrivit AFP şi agerpres.

La originea acestor arestări se află un comunicat controversat, publicat în iulie de un sindicat studenţesc după ce un poliţist a fost înjunghiat de un bărbat care a acţionat pe cont propriu, a declarat Steve Li, reprezentant al noii unităţi de poliţie însărcinate cu punerea în aplicare a legii privind securitatea naţională.


Citeşte şi: Primul ministru gay din SUA a devenit părinte – Black News

”Patru bărbaţi cu vârste între 18 şi 20 de ani au fost arestaţi astăzi; ei sunt membri ai sindicatului studenţesc şi ai consiliului sindical al studenţilor”, a declarat Li în faţa presei.

La 1 iulie, un bărbat cu vârsta între 50 şi 60 de ani a atacat cu un cuţit un poliţist, după care s-a sinucis cu aceeaşi armă. Autorităţile apreciaseră că acest act reprezintă ”terorism intern”. La scurt timp, sindicatul studenţilor din Universitatea Hong Kong (HKU) a dat publicităţii un comunicat în care îşi exprima ”tristeţea profundă” după moartea agresorului şi recunoştinţa pentru ”sacrificiul” său.

Acest comunicat a provocat o controversă intensă. Ulterior, sindicatul a retras comunicatul şi a prezentat scuze pentru termenii folosiţi. ”El a înnobilat, justificat şi glorificat terorismul şi un atac şi a încurajat actele suicidare”, a subliniat Steve Li.

În luna iulie, poliţia a percheziţionat birourile sindicatului, postul de televiziune al universităţii şi un birou al studenţilor. În plus, conducerea HKU a interzis accesul în campus pentru toţi membrii consiliului sindical al studenţilor.

Citeşte şi: Un farmacist american vindea pe net certificate covid – Black News

‘Apologia terorismului’ poate aduce o pedeapsă de 10 ani de închisoare, conform legii privind securitatea naţională în Hong Kong, impusă anul trecut de Beijing ca răspuns la mişcarea pro-democraţie din 2019.

Această lege draconică vizează sancţionarea subminării, secesiunii, terorismului şi complicităţii cu forţele străine. Până în prezent inculpările pentru terorism au fost extrem de rare în Hong Kong. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Noul El Niño’, descoperit la sud de Ecuator: Este un nou comutator al climatului Pământului

'Noul El Niño', descoperit la sud de Ecuator: Este un nou comutator al climatului Pământului O mică zonă din sud-vestul Oceanului Pacific, situată în apropierea...

 „Acționează acum pentru un viitor sustenabil”, 28 iulie – Ziua Suprasolicitării Pământului

 „Acționează acum pentru un viitor sustenabil”, 28 iulie – Ziua Suprasolicitării Pământului Agenția de Mediu face apel către toți cetățenii – să se implice activ...

O taxatoare, transportată la spital după ce ar fi fost lovită de un pasager

O taxatoare, transportată la spital după ce ar fi fost lovită de un pasager O taxatoare, angajată pe ruta cinci de autobuz din Chișinău, a...

VIDEO – NASA avertizează: ‘Groapa în spațiu’ care ar putea sabota oricând sateliții de comunicații

VIDEO - NASA avertizează: 'Groapa în spațiu' care ar putea sabota oricând sateliții de comunicații Oamenii de știință de la NASA emit un avertisment extrem...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.