Patru tineri au desfășurat stagii plătite în cadrul Secretariatului Parlamentului

Publicat:

Patru tineri au desfășurat stagii plătite în cadrul Secretariatului Parlamentului

Patru tineri, beneficiari ai programului de stagii plătite în serviciul public, și-au încheiat stagiile desfășurate în cadrul Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova.

Citește și: Urmează un nou val de citații la centrele militare ale rezerviștilor


Timp de aproape șase luni, tinerii, ghidați de mentorii lor, au activat în cadrul Direcției generale juridice, Direcției generale documentare parlamentară, Direcției relații interparlamentare și Direcției comunicare și relații publice. Aceștia au fost inițiați în activitatea Parlamentului și au fost implicați în realizarea activităților direcției, conform specializării, prin punerea în aplicare a cunoștințelor dobândite în timpul anilor de studii.

Programul de stagii plătite în serviciul public este dedicat tinerilor cu vârsta între 18 și 29 de ani, studenți sau absolvenți ai instituțiilor de învățământ din țara noastră.  Pentru următoarea ediție a programului, cu recrutarea în perioada mai-iunie curent, sunt planificate 150 de locuri. Stagiile se vor realiza în cadrul Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova, Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Cancelariei de Stat, ministerelor și autorităților administrative din subordinea acestora, precum și în cadrul autorităților administrative centrale subordonate Guvernului.

Doritorii de a aplica la program, urmează să acceseze site-ul https://cariere.gov.md/ro, să selecteze instituția publică în care doresc să desfășoare stagiul și să completeze formularul de înregistrare.

Dosarul pentru concurs va conține copia buletinului de identitate; copiile diplomelor/certificatelor de studii sau ale actelor care atestă înmatricularea candidatului la o instituție de învățământ; alte documente relevante privind activitatea nonformală (voluntariat).

Termenul-limită pentru înscriere este 17 mai, ora 17:00. Tinerii selectați pentru a urma un stagiu în serviciul public, durata căruia va fi de 480 de ore, vor beneficia de o bursă neimpozabilă, plătită de autoritatea-gazdă, în valoare de 3 000 de lei.

Pentru cea de-a doua ediție a programului de stagii plătite în serviciul public, care se va avea loc în perioada 1 iunie – 30 noiembrie 2024, în Secretariatul Parlamentului își vor desfășura stagiile 5 persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șeful diplomaţiei lituaniene: Ucraina ar trebui să poată lovi Rusia cu armele livrate de Occident

Șeful diplomaţiei lituaniene: Ucraina ar trebui să poată lovi Rusia cu armele livrate de Occident Ucraina ar trebui să poată folosi armele livrate de ţările...

Restricții de acces în Aeroportul Internațional Chișinău

Restricții de acces în Aeroportul Internațional Chișinău Alertele false cu bombă, dar şi alte ilegalităţi comise la frontieră au stat la baza prelungirii, cu încă...

Zelenski: Ajutorul occidental pentru Ucraina vine prea lent

Zelenski: Ajutorul occidental pentru Ucraina vine prea lent Aliaţilor occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii privind sprijinul militar pentru Ucraina, a...

Austria va aloca cinci milioane de euro pentru refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei

Austria va aloca cinci milioane de euro pentru refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei Guvernul austriac va aloca cinci milioane de euro (aproximativ 5,4 milioane de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.