Pentagonul consideră că liderul nord-coreean are ‘control deplin’ asupra programului nuclear

Publicat:

Pentagonul nu dispune de nicio informaţie care să lase să se creadă că Kim Jon Un a pierdut controlul asupra programului nuclear nord-coreean, a declarat un responsabil al statului major american despre zvonurile privind problemele de sănătate ale liderului de la Phenian, relatează AFP şi Reuters, scrie agerpres.

În afară de informaţiile din presă, “pot să vă spun că nu deţin informaţii care să confirme sau să infirme” că liderul nord-coreean ar fi grav bolnav, a declarat adjunctul şefului de stat major al SUA, generalul John Hyten, în cadrul unei conferinţe de presă.


Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 în Italia

“Plec de la principiul că Kim Jong Un are în continuare control deplin asupra forţei nucleare nord-coreene şi a forţelor armate nord-coreene. Nu am niciun motiv să presupun altceva”, a adăugat el.

Coreea de Nord a marcat pe 15 aprilie cea de-a 108-a aniversare a naşterii fondatorului regimului, Kim Il Sung, bunicul liderului actual. Această dată este de departe cea mai importantă din calendarul politic al Phenianului. Însă Kim Jong Un nu a fost văzut în niciuna din fotografiile oficiale.

Daily NK, o publicaţie online la care lucrează în principal nord-coreeni care au fugit din ţară, a relatat că liderul nord-coreean a fost operat în aprilie din cauza unor probleme cardiovasculare şi că se află în convalescenţă într-o vilă din provincia Phyongan de Nord.

Casa Albă a rămas şi ea prudentă în privinţa acestor informaţii.

Preşedintele american Donald Trump i-a urat marţi “noroc” lui Kim Jong Un, subliniind că zvonurile privind eventualele sale probleme de sănătate nu au fost confirmate.

“Vreau să-i spun lui Kim Jong Un că îi doresc noroc”, a declarat Trump.

Citește și : Coreea de Nord păstrează tăcerea asupra stării sănătăţii lui Kim Jong Un

“Dacă starea sa de sănătate este cea menţionată în media, atunci este foarte preocupantă”. Nimeni nu a confirmat asta. Nu ştim. Sper să-l văd bine sănătos”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

Autorităţile sud-coreene au minimalizat totuşi aceste informaţii. Un înalt responsabil sud-coreean citat de agenţia de presă Yonhap a afirmat, sub protecţia anonimatului, că “nu este adevărat” că Kim Jong Un este grav bolnav.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.