Pentagonul reafirmă sprijinul neclintit pentru Ucraina după retragerea lui Biden

Publicat:

Pentagonul reafirmă sprijinul neclintit pentru Ucraina după retragerea lui Biden

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a reafirmat sprijinul neclintit al Washingtonului pentru Ucraina într-o convorbire cu ministrul apărării ucrainean, Rustem Umerov, a anunţat Pentagonul marţi seara, informează miercuri Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

A fost prima convorbire telefonică între şefii apărării din cele două ţări după anunţul preşedintelui american Joe Biden că se retrage din cursa pentru realegerea la Casa Albă.


Citeşte şi: Un rus pregătea acţiuni de “destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice” – Stiripesurse.md

“În timpul convorbirii, secretarul a reafirmat sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru Ucraina în faţa agresiunii ruse”, a declarat presei secretarul de presă al Pentagonului, general-maiorul Pat Ryder, potrivit unei transcrieri apărute pe site-ul Departamentului Apărării din SUA.

Pentagonul reafirmă sprijinul neclintit pentru Ucraina după retragerea lui Biden

La rândul său, Rustem Umerov a spus că a discutat cu Lloyd Austin şi despre evoluţiile recente de pe front şi despre nevoile urgente ale Ucrainei pe câmpul de luptă.”Am subliniat încă o dată importanţa şi urgenţa ridicării interdicţiilor privind rachetele cu rază lungă de acţiune”, a spus Umerov într-o declaraţie pe X.

Administraţia americană, sub preşedintele Biden, este cel mai mare susţinător al Ucrainei în războiul declanşat de Rusia. Din 2022, SUA au oferit Kievului asistenţă militară în valoare de peste 50 de miliarde de dolari.

După un apel telefonic între consilierul pentru securitate naţională al Kamalei Harris şi şeful său de cabinet, marţi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că este important ca “dinamica muncii noastre comune pentru o pace justă să nu se reducă”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai multe spitale au primit paturi multifuncționale pentru secţiile ATI

Mai multe spitale au primit paturi multifuncționale pentru secţiile ATI Mai multe spitale și-au dotat secțiile de terapie intensivă cu paturi multifuncționale grație sprijinului Companiei...

Lucrările de construcție a mai multor drumuri publice naționale vor fi declarate de utilitate publică

Lucrările de construcție a mai multor drumuri publice naționale vor fi declarate de utilitate publică Lucrările de construcție a mai multor drumuri publice naționale vor...

Cinci persoane supuse represiunilor politice vor primi compensații financiare

Cinci persoane supuse represiunilor politice vor primi compensații financiare Ministerul Finanțelor va aloca, din contul mijloacelor financiare prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2024,...

Republica Moldova va avea un Oficiu Național de Dezvoltare a Culturii

Republica Moldova va avea un Oficiu Național de Dezvoltare a Culturii Centrul Național de Educație prin Artă va fi reorganizat în Instituția Publică „Oficiul Național...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.