Pentagonul şi marii producători de armamente vor discuta despre problemele cu lanţurile de aprovizionare şi forţa de muncă

Publicat:

Responsabili ai Pentagonului se vor întâlni săptămâna viitoare cu directori executivi din industria de apărare pentru a discuta despre căi de rezolvare a problemelor din lanţurile de aprovizionare, a indicat un oficial american pentru Reuters, în contextul unei creşteri aşteptate a cererilor de armamente din partea aliaţilor SUA în urma invaziei ruse în Ucraina, transmite şi agerpres.

Secretarul adjunct al apărării Kath Hicks va fi gazda unei întâlniri cu uşile închise cu contractori de top din industria de armament americană pentru discuţii despre Strategia naţională de apărare, asigurarea lanţurilor de aprovizionare şi întărirea bazei industriale de apărare, inclusiv din perspectiva provocărilor reprezentate de forţa de muncă, a declarat purtătorul de cuvânt Eric Pahon pentru Reuters în cursul acestei săptămâni.


Citeşte şi: Netanyahu REVINE şi consecinţele sunt SEISMICE – Black News

În rândul oficialilor de la Pentagon creşte îngrijorarea că marii producători americani vor avea dificultăţi în a onora comenzile din partea unor ţări europene ca Germania şi Polonia.

Întâlniri anterioare între oficiali de la Pentagon şi mari producători de armament, precum Lockheed Martin Corp, Raytheon Technologies Corp şi General Dynamics Corp, s-au axat pe Ucraina şi dezvoltarea de arme hipersonice.

În pofida interesului la nivel mondial în armamente, producătorii americani continuă să invoce o piaţă a muncii deficitară şi probleme persistente cu lanţurile de aprovizionare din cauza pandemiei pentru a tempera aşteptările legate de cât de rapid vor putea să răspundă comenzilor.

‘Am auzit despre îngrijorările industriei legate de provocările lanţurilor de aprovizionare şi problemele cu forţa de muncă, şi le împărtăşim’, a afirmat responsabilul principal cu achiziţiile al Pentagonului, Bill LaPlante, într-un comunicat pentru Reuters.

Problemele cauzate de pandemie lanţurilor de aprovizionare îi afectează în continuare pe contractori întrucât componentele şi materialele nu ajung la timp, ceea ce întârzie producţia şi, în final, plăţile.

Pentagonul are în plan programe de 500 milioane de dolari de instruire şi retenţie a forţei de muncă, şi investiţii de peste 2 miliarde de dolari în lanţurile de aprovizionare în următorii ani.

Însă invazia Rusiei în Ucraina a determinat ţări ca SUA şi Germania să-şi majoreze bugetele militare la niveluri record.

Cererea este reală, luna trecută, spre exemplu, Polonia luând decizia să cumpere 288 lansatoare de rachete din Coreea de Sud, deşi a afirmat că doreşte mult mai multe.

Între timp, industria de apărare din SUA ia măsuri pe cont propriu pentru a consolida aprovizionarea şi forţa de muncă.

Citeşte şi: Greta Thunberg: ‘Este timpul să transformăm sistemul capitalist opresiv și rasist al Occidentului! – Black News

‘Dacă ar fi să arăt spre veriga cea mai slabă, este vorba despre problemele cu forţa de muncă, ce se manifestă în tot lanţul de aprovizionare’, a punctat directorul financiar al Raytheon, Neil Mitchill, pentru Reuters.

Omologul său de la Northrop Grumman Corp, Dave Keffer, a precizat că numai în trimestrul al treilea s-au făcut 2.700 de angajări, compania alocând ‘multe resurse suplimentare şi concentrându-se pe angajări’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.