Percheziţii în Irlanda de Nord după descoperirea camionului cu cadavre în Essex

Publicat:

Poliţia britanică a percheziţionat două imobile în Irlanda de Nord în noaptea de miercuri spre joi, după descoperirea cu o zi înainte în Regatul Unit a unui camion frigorific cu 39 de cadavre a căror identificare este în curs de desfăşurare, a informat media britanică, citată de AFP, potrivit agerpres.

Parchetul federal belgian, care a deschis o anchetă în acest caz, a confirmat la rândul său că respectivul container al camionului a ‘trecut prin Zeebrugge marţi, 22 octombrie’. ‘Rezultatele preliminare ale anchetei dezvăluie faptul că containerul camionului a ajuns la Zeebrugge la 22 octombrie, la 14:49 (ora locală), şi a părăsit portul (cu feribotul) în aceeaşi zi după-amiaza pentru a ajunge la Purfleet, la 23 octombrie, în jurul orei 1:00’, a indicat joi dimineaţă parchetul federal belgian într-un comunicat, transmite RTBF.


Citeşte şi: Trafic feroviar ÎNTRERUPT între Spania şi Franţa

Poliţia britanică a fost alertată miercuri cu puţin timp înainte de ora locală 01:40 (00:40 GMT) de către serviciile de urgenţă, care au descoperit cadavrele într-o zonă industrială din Grays, în Essex, la aproximativ 30 km de Londra.

În vârstă de 25 de ani şi de origine din Irlanda de Nord, şoferul a fost arestat în aceeaşi zi într-o anchetă pentru ucidere şi plasat în arest preventiv. În prezent, el este interogat.

Potrivit media britanice, este vorba de Mo Robinson, un locuitor al oraşului nord-irlandez Portadown, situat în comitatul Armagh, unde au şi avut loc percheziţiile din timpul nopţii.

La solicitarea AFP, poliţia britanică nu a dorit să confirme informaţia.

Au apărut noi detalii cu privire la traseul camionului morţii. Potrivit poliţiei britanice, remorca camionului a sosit în jurul orei locale 00:30 (23:30) la Purfleet, port pe Tamisa, provenind din Zeebrugge, în Belgia, în timp ce cabina care tractează remorca plecase din Irlanda de Nord.

Autorităţile bulgare au confirmat înmatricularea vehiculului în Bulgaria în 2017, dar au asigurat că acesta nu a mai intrat în ţară de atunci. ‘Nu există nicio legătură cu noi, doar plăcuţele de înmatriculare’, a declarat premierul bulgar Boiko Borisov la televiziunea locală.

Citeşte şi: Gafă marca Trump: ‘Vom construi un zid în Colorado!’

Până în prezent, autorităţile britanice nu au oferit niciun indiciu cu privire la originea victimelor şi nici dacă aceştia sunt migranţi. Potrivit primelor elemente ale anchetei, este vorba de 38 de adulţi şi de un adolescent.

Acest caz cutremurător a relansat apelurile la combaterea traficanţilor de persoane, premierul britanic Boris Johnson denunţând o ‘tragedie de neimaginat’.

Poliţia din Kent a anunţat miercuri că a verificat nouă persoane, găsite în viaţă într-un camion pe o autostradă din sud-estul Londrei. Ulterior, acestea au fost transferate către serviciul de imigraţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.