Un pescador rus a dispărut în Marea Japoniei cu 21 de marinari la bord

Publicat:

Serviciile de salvare ruse căutau joi un pescador dispărut în Marea Japoniei cu 21 de marinari la bord, au anunţat autorităţile, informează AFP, potrivit agerpres.

Nava Vostok (Est) a lansat un semnal de alertă joi dimineaţa ora locală, la 200 de kilometri de costa regiunii Primorskii din Extremul Orient, potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.


Citeşte şi: Un tren de pasageri A DERAIAT în Italia. Cel puţin doi oameni au murit 

Contactul nu a putut fi stabilit şi elicoptere, nave şi un avion de recunoaştere au fost trimise la faţa locului, a precizat aceeaşi sursă, subliniind că vânturi violente perturbau căutările.

Comitetul de Anchetă rus a deschis o anchetă pentru încălcarea regulilor de securitate în transportul maritim provocatoare de moarte.

Potrivit Comitetului, nava se îndrepta din portul Donghae din Coreea de Sud spre Holmsk, din insula rusă Sahalin, şi a lansat un semnal de alertă miercuri la orele 05:30 ora Sahalinului (18:30 GMT).

Potrivit agenţiei Interfax, nava aparţinea unei societăţi specializate în pescuit de crabi, pentru care regiunea este renumită.

Citeşte şi: Patru americani au murit în atacul talibanilor din Kabul

Apele glaciale ale Extremului Orient rus au fost de mai multe ori scena unor catastrofe maritime. În aprilie 2015, naufragiul unui pescador frigorific cu 132 de persoane la bord în apele glaciale ale Mării Ohoţk s-a soldat cu cel puţin 56 de morţi.

În decembrie 2014, în largul strâmtorii Bering, naufragiul unui pescador sud-coreean s-a soldat cu 27 de morţi şi 26 de dispăruţi.

În 2011, 53 de persoane s-au înecat când o platformă petrolieră s-a scufundat în plină furtună în Marea Ohoţk.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.