Peste 100.000 de evacuări în India şi Pakistan înainte de sosirea ciclonului Biparjoy

Publicat:

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în India şi Pakistan înainte de sosirea, prevăzută pentru joi seara, a unui puternic ciclon care riscă să distrugă locuinţe şi să dărâme linii electrice de înaltă tensiune, au anunţat autorităţile din cele două ţări, potrivit AFP, scrie agerpres.  

Ciclonul Biparjoy – care înseamnă “dezastru” în bengaleză – îşi continua miercuri traiectoria prin Marea Arabiei şi este aşteptat să atingă uscatul joi seara ca o “furtună ciclonică de intensitate mare”, potrivit agenţiilor meteorologice din ambele ţări.


Citește și : ONU îşi reduce la aproape jumătate ajutorul alimentar acordat Siriei

Vântul puternic, cu rafale de până la 150 km/oră, însoţit de ploi abundente, este aşteptat să se abată asupra unei zone de coastă de 325 kilometri, aflată între statul indian Gujarat şi regiunea Karachi din Pakistan.

Potrivit autorităţilor din Gujarat, ploile torenţiale şi vântul puternic care indică apropierea ciclonului au făcut deja cinci victime, printre care doi copii striviţi de un zid care s-a prăbuşit şi o femeie lovită de prăbuşirea unui copac în timp ce conducea un moped.

“Peste 47.000 de persoane au fost evacuate de pe coastă şi din zonele rezidenţiale joase pentru a fi puse la adăpost”, a declarat C.C. Patel, şeful operaţiunilor de salvare pentru statul Gujarat, adăugând că alte evacuări vor avea loc în cursul zilei.

Pe coasta pakistaneză, 62.000 de persoane au fost evacuate din zona costieră de sud-est şi 75 de centre de primire, majoritatea şcoli şi colegii, au fost deschise pentru a primi sinistraţii, a raportat ministrul pentru schimbări climatice, Sherry Rehman.

Citește și : Înaintea lui Trump a existat Berlusconi

Departamentul de meteorologie indian a prognozat că Biparjoy va atinge uscatul în apropierea portului indian Jakhau, avertizând totodată că acesta ar putea “distruge total” casele tradiţionale cu pereţii din noroi uscat şi acoperişuri de tablă ondulată.

Pe lângă avarierea locuinţelor, ciclonul ar putea, de asemenea, distruge culturile, “dărâma stâlpii de electricitate şi de telecomunicaţii” şi provoca pagube reţelelor feroviare şi rutiere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prognoza meteo pentru weekend. Canicula pune stăpânire pe R.Moldova

Prognoza meteo pentru weekend. Canicula pune stăpânire pe R.Moldova În weekend vremea va deveni mai caldă de la o zi la alta. Ploile ne vor...

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova Serviciul Hidrometeorologic de Stat este singura instituție autorizată din Moldova, cu specialiști calificați,...

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C Meteorologii anunță pentru ziua de duminică, 30 iunie, cer predominant însorit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.