Peste 1000 de belgieni s-au infectat în spitale și aziluri

Publicat:

Peste 1.000 de persoane au contractat noul coronavirus în mediul spitalicesc în Belgia de la începutul pandemiei de COVID-19, a relatat marţi cotidianul La Derniere Heure, potrivit agerpres.

Potrivit datelor furnizate de Institutul belgian pentru sănătate (Sciensano), 1.080 de pacienţi au fost infectaţi în spitale şi aziluri de bătrâni. Această proporţie ar putea fi dublă.


Citește și: Peste 80.000 de americani au fost răpuși de coronavirus

Sciensano a precizat că dintre cei 1.080, 14% au contractat virusul în spital, iar 22% s-au infectat în aziluri pentru persoane în vârstă.

În ultimele două săptămâni, aceste infecţii în mediul spitalicesc au continuat, dar numărul lor a fost inferior faţă de începutul lunii aprilie.

Numărul total de cazuri de COVID-19 din Belgia a ajuns marţi la prânz la 53.449.

În prezent, în spitalele belgiene sunt internaţi 2.230 de pacienţi cu COVID-19, iar 13.732 s-au vindecat.

Citește și: Un spital COVID-19 a luat foc în Rusia! Cinci pacienți au murit – VIDEO

Până marţi la prânz, au fost raportate 8.761 decese cauzate de noul coronavirus (65 în ultimele 24 de ore), dintre care 48% în spitale, 51% în aziluri şi 0,3% la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 368 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 199 în Flandra, 131 în Valonia şi 38 la Bruxelles.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: ‘Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!’

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: 'Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!' Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a...

Cine este ‘Lady Vic’, noua primă-doamnă a Marii Britanii

Cine este 'Lady Vic', noua primă-doamnă a Marii Britanii Noua primă-doamnă a Marii Britanii, „Lady Vic” se mută în Downing Street 10, dar va continua...

Uniunea Europeană rezistă apelurilor vizând amânarea legii anti-defrişări

Uniunea Europeană rezistă apelurilor vizând amânarea legii anti-defrişări Uniunea Europeană a rezistat solicitărilor, venite de la unele industrii şi state membre, vizând amânarea principalei politici...

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul "Referitor la vizita prim-ministrului ungar Viktor Orban la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.