Peste 1,1 milioane cereri de azil în Europa anul trecut

Publicat:

Peste 1,1 milioane cereri de azil în Europa anul trecut

Numărul solicitanţilor de azil în Europa a depăşit în mod semnificativ pragul de un milion anul trecut, conform Agenţiei Uniunii Europene pentru Azil, cu sediul în insula mediteraneană Malta, informează miercuri DPA.

EUAA a înregistrat un total de 1,14 milioane de cereri în cele 27 de state membre ale UE, Norvegia şi Elveţia, conform raportului anual publicat miercuri la Valletta, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

Faţă de anul precedent, aceasta reprezintă o creştere de 18%.

Conform agenţiei pentru azil, majoritatea solicitanţilor provin din nou din Siria, ţară aflată în război civil, urmată de Afganistan.

Spre sfârşitul anului, după începutul noului război în Gaza în octombrie, un număr tot mai mare de palestinieni au vrut de asemenea să vină în Europa.

Germania a rămas de departe cea mai importantă ţară de destinaţie, unde în perioada ianuarie – decembrie 2023 au fost înregistrate 334.000 de noi cereri, conform acestor cifre.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

În anul precedent, numărul total de cereri a rămas la puţin sub pragul unui milion, 996.000. În schimb, semnificativ mai multe au fost înregistrate în 2015 (1,4 milioane) şi 2016 (1,3 milioane).

Aceste cifre nu includ mai mult de 4,4 milioane de persoane din Ucraina care au căutat refugiu în Uniunea Europeană ca urmare a invaziei Rusiei şi cărora li s-a acordat protecţie temporară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Google va investi un miliard de dolari în Thailanda pentru accelerarea dezvoltării AI

Google va investi un miliard de dolari în Thailanda pentru accelerarea dezvoltării AI Google a anunţat luni că investeşte 36 de miliarde de baht thailandezi...

Julia Roberts va primi un premiu onorific César pentru întreaga carieră

Julia Roberts va primi un premiu onorific César pentru întreaga carieră Actriţa americană Julia Roberts va fi recompensată cu un premiu César d'honneur, în cadrul...

Închisoare cu executare pentru un american care a încercat să creeze genetic o specie hibridă de mufloni uriaşi

Închisoare cu executare pentru un american care a încercat să creeze genetic o specie hibridă de mufloni uriaşi Un fermier american care a încercat să...

Tablou Picasso original, găsit de un negustor de vechituri în pivnița unei case din Capri

Tablou Picasso original, găsit de un negustor de vechituri în pivnița unei case din Capri Experţii italieni susţin că pictura găsită de un negustor de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.