Peste 200 de avioane cu ajutoare umanitare au aterizat în Siria după cutremur

Publicat:

Peste 200 de avioane cu ajutoare umanitare au aterizat după cutremurul din 6 februarie în zonele controlate de guvernul sirian, dintre care aproape jumătate provenind din Emiratele Arabe Unite (EAU), a declarat miercuri un oficial al Ministerului sirian al Transporturilor, relatează AFP, potrivit agerpres.

Avioane încărcate cu ajutoare umanitare din mai multe ţări au ajuns în Siria după cutremurul devastator care a ucis aproape 46.000 de oameni în Siria şi Turcia, reducând izolarea diplomatică a guvernului sirian.


Citește și :  Iranul impune noi sancţiuni împotriva a peste 30 de persoane şi entităţi din Europa

“Până acum, 213 avioane care transportau ajutoare pentru (victimele) cutremurului au aterizat în Siria”, a declarat Suleiman Khalil, precizând că dintre acesta 92 de avioane au fost trimise din Abu Dhabi, care a stabilit un adevărat pod aerian.

Miercuri, un avion provenind din Norvegia a aterizat la Damasc, transportând 14 tone cu ajutoare de la Crucea Roşie norvegiană.

“Persoanele afectate sunt foarte vulnerabile din cauza anilor de război şi criză”, a declarat Joergen Haldorsen de la Crucea Roşie norvegiană.

La două zile după seism, Damascul a cerut Uniunii Europene ajutor de urgenţă, iar Comisia Europeană a încurajat statele membre UE să ofere acest sprijin.

Cel puţin 3.600 de sirieni au murit în cutremurul ce s-a produs la aproape 12 ani de la începutul războiului civil care a făcut aproape jumătate de milion de morţi, a distrus infrastructura şi a strămutat milioane de persoane.

Chiar înainte de cutremur, majoritatea populaţiei siriene avea nevoie de asistenţă umanitară.

Citește și : Inspectori ai AIEA se află în Iran pentru a lămuri ‘ambiguităţile’

Ministrul Sănătăţii din EAU, Abdelrahmane al-Oweis, a vizitat marţi zonele devastate de seism în Siria.

El a declarat că doreşte “o poziţie unită la scară globală pentru a face faţă acestei provocări umanitare enorme”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.