Peste 28 de morţi după ploi puternice în nord-estul Braziliei

Publicat:

Cel puţin 28 de persoane au murit “în ultimele 24 de ore” în urma ploilor abundente care cad de marţi în regiunea Recife, capitala Pernambuco, au informat sâmbătă autorităţile acestui stat din nord-estul Braziliei, scrie AFP, potrivit agerpres.

“În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 28 de decese”, a anunţat Apărarea Civilă într-un comunicat.


https://youtu.be/Z_gbgFtezec

Sâmbătă devreme, nouă persoane şi-au pierdut viaţa într-o “importantă alunecare de teren” la Jardim Monteverde, la frontiera dintre Recife şi municipalitatea Jaboatao dos Guararapes.

Citește și : Embargoul armelor impus în 2011 Libiei de către ONU ‘este în continuare ineficient’ (raport)

Alte şase persoane au fost ucise într-o altă alunecare de teren în municipalitatea Camaragibe. Două au murit în Recife şi alta în Jaboatao dos Guararapes.

Cel mai recent bilanţ indică un total de 33 de morţi în acest stat de când ploile au început să lovească regiunea în cursul nopţii de marţi spre miercuri. “Alte cinci decese s-au înregistrat deja în timpul furtunii de marţi”, a precizat comunicatul.

Ploile torenţiale au provocat, de asemenea, strămutarea a aproximativ o mie de persoane din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Înregistrări video postate pe reţelele sociale arată străzi largi inundate în mai multe municipalităţi, case prăbuşite şi alunecări de teren.

De vineri seară până sâmbătă dimineaţă, precipitaţiile au ajuns la 236 de milimetri în unele zone din capitala Pernambuco, potrivit primăriei.

Citește și : Cel puţin 31 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o busculadă produsă în sudul Nigeriei în timpul distribuirii de alimente

Aceasta echivalează cu peste 70% din precipitaţiile prognozate pentru întreaga lună mai în oraş.

Potrivit agenţiei apei şi climatului din Pernambuco, situaţia s-ar putea agrava, deoarece ploile vor continua în următoarele douăzeci şi patru de ore în stat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.