Peste 290 de persoane rănite uşor la tradiţionala procesiune ‘Nazarineanul Negru’ din Filipine

Publicat:

Peste 290 de persoane au primit îngrijiri pentru ameţeli şi răniri uşoare la Manila din cauza îmbulzelii provocate joi de procesiunea religioasă “Nazarineanul Negru”, organizată în fiecare an în data de 9 ianuarie, relatează EFE, scrie agerpres.

Se estimează că aproximativ 4 milioane de persoane au ieşit să vadă şi să atingă o statuie a lui Iisus Hristos negru, care este considerată făcătoare de minuni.


Citește și : Boris Johnson este unul dintre cei mai curajoşi politicieni din Europa, afirmă Viktor Orban

Mulţi credincioşi catolici au venit desculţi şi au încercat să atingă cu mâna statuia pentru a primi binecuvântarea şi a-l venera pe cel numit “Protectorul celor nevoiaşi”. Statuia îl reprezintă pe Iisus, cu chipul înnegrit şi îngenuncheat sub greutatea crucii.

Ca în fiecare an, vechea statuie din lemn a fost purtată în procesiune pe străzile capitalei filipineze, fiind primită cu mare devoţiune de locuitorii oraşului şi de turiştii care s-au recules în rugăciune pentru a cere îndurare. De-a lungul timpului multe persoane au mărturisit că au fost vindecate de diferite boli atingând statuia.

Realizată în Mexic, statuia Nazarineanul Negru a ajuns la Manila pe 31 mai 1606 pe o corabie venită din Acapulco care, potrivit legendei, a luat foc în apropiere de arhipelag. Dogoarea flăcărilor a făcut ca statuia să capete o nuanţă închisă, deşi o altă versiune atribuie această tonalitate meşteşugarului mexican, care ar fi folosit un lemn închis la culoare.

Citește și : Poliţiştii instructori cehi vor pleca din Irak, personalul militar va rămâne

Procesiunea anuală a statuii este unul dintre cele mai importante evenimente religioase din Filipine: 86 la sută dintre cei peste 100 de milioane de locuitori ai arhipelagului sunt catolici, Filipinele fiind singura ţară majoritar catolică din Timorul de Est.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove, subordonată Patriarhiei Rusiei, a anunțat vineri că l-a primit în vizită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.