Peste 300 de persoane au fost inculpate la Teheran în urma manifestaţiilor

Publicat:

Peste 300 de persoane au fost inculpate la Teheran în legătură cu manifestaţiile declanşate de moartea tinerei Mahsa Amini, unele dintre aceste persoane riscând pedeapsa cu moartea, au anunţat luni autorităţile, potrivit AFP, scrie agerpres.  

Iranul se confruntă cu un val de manifestaţii de la moartea acestei femei kurde iraniene de 22 de ani la 16 septembrie, arestată cu trei zile în urmă la Teheran de poliţia moravurilor care a acuzat-o că a încălcat codul vestimentar strict al ţării.


Citește și : Zona euro se îndreaptă spre recesiune

Violenţele au făcut zeci de morţi, majoritatea manifestanţi, dar şi membri ai forţelor de ordine.

Sute de manifestanţi au fost arestaţi. Autorităţile nu au mai furnizat un număr total al arestărilor de la 16 septembrie.

Potrivit procurorului Teheranului, Ali Salehi, citat de site-ul Autorităţii Judiciare, Mizan Online, 315 persoane sunt acuzate de “adunare şi complicitate împotriva securităţii ţării”, de “propagandă împotriva puterii” şi de “tulburarea ordinii publice”.

“Patru participanţi la revolte au fost inculpaţi sub acuzaţia de moharebeh (‘inamic al lui Allah’, în persană)”, astfel că ei riscă pedeapsa cu moartea, a adăugat Ali Salehi.

Ei sunt de asemenea acuzaţi că “au folosit o armă pentru a teroriza societatea şi populaţia, pentru a răni agenţi de securitate, incendia şi distruge bunuri publice şi guvernamentale, cu obiectivul de a ataca sistemul sacru al Republicii Islamice a Iranului”, a precizat el.

Citește și : 73 de migranţi au fost salvaţi din valurile Mediteranei

“Procesele celor care au comis crime (…) şi ale celor care s-au afiliat unor agenţi antirevoluţionari în interiorul şi în exteriorul (Iranului) şi străinilor vor avea loc conform legii. Ei vor fi pedepsiţi”, a declarat şeful Autorităţii Judiciare, Gholam-Hossein Mohseni-Ejei, citat de Mizan Online.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.