Peste 5.000 de elevi au fost admiși în liceele din Capitală

Publicat:

Peste 5.000 de elevi au fost admiși în liceele din Capitală

Astăzi, 21 august, a avut loc ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău în cadrul căreia Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, a prezentat raportul privind pregătirea instituțiilor școlare pentru noul an de studii 2023-2024.

În cadrul ședinței, Andrei Pavaloi a prezentat rezultatele finale ale admiterii în cadrul liceelor din Chișinău după cea de-a doua etapă care s-a încheiat pe 18 august curent, transmite diez.md.


Peste 5.000 de elevi au fost admiși în liceele din Capitală

Astfel, din cei  7.003 elevi care au promovat examenul pentru ciclul gimnazial, 5.152 de elevi au depus cerere pentru înmatriculare în clasa a 10-a în 195 de clase la profilurile uman, real, sport și arte.

„Urmează să prelucrăm în săptămâna curentă datele finale în învățământul liceal, să examinăm locurile libere rămase și să aducem la cunoștință cetățenilor despre cum pot accesa aceste locuri libere”, a declarat șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport.

Citeşte şi: Sute de ucraineni au fugit în România din cauza mobilizării

Totodată, Pavaloi a adăugat că pregătirea pentru noul an școlar se desfășoară conform planificărilor. Potrivit informațiilor, mai mult de 80 % dintre instituții sunt gata de primirea elevilor și începerea noului an de studii.

Andrei Pavaloi a mai menționat că încă nu s-a stabilit cum urmează să se desfășoare ziua de 1 septembrie și va reveni ulterior cu informații privind organizarea primului sunet din acest an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.