X

Peste 5000 de laptopuri, transmite școlilor din R. Moldova

Ministerul Educației și Cercetării va transmite școlilor din țară 5.020 de laptopuri.

În total, vor fi dotate cu echipamente noi 903 instituții de învățământ general din R. Moldova.

Citește și : Rusia jură răzbunare pentru ‘atacul terorist’ ucrainean asupra podului din Crimeea

Tehnica este achiziționată în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării, cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale, potrivit Știri.md.

Laptopurile urmează să fie utilizate în procesul educațional și vor înlocui tehnica învechită din școlile primare, gimnazii și licee.

La selectarea instituțiilor beneficiare s-a ținut cont de numărul de elevi din instituție și raportul „unități de tehnică nouă per elev”.

Numărul de laptopuri care vor ajunge în instituții variază între trei și 24 de unități.

„Prin această dotare modernizăm tehnica de calcul din școli.

Sunt sigur că accesul la echipamente moderne le va permite profesorilor să organizeze lecții mult mai interactive, iar elevii vor avea acces la mai multe resurse de învățare și informare.

Vom continua să investim în dotarea și modernizarea școlilor ca să asigurăm condiții optime de învățare și activitate”, susține ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Citește și : Arcul Geodezic Struve, singurul monument din Moldova inclus în lista Patrimoniului UNESCO

În 2023, Ministerul Educației și Cercetării a mai oferit școlilor 1.480 de laptopuri, 340 de computere donate de Coreea și 2.174 de tablete primite de la sud-coreeni, chinezi și israelieni.

Conform datelor pentru 1 august, instituțiile de învățământ general din țară dispun de 49.250 de unități de tehnică de calcul (computere, laptopuri, tablete).

Tags: Dan PerciunlaptopR. Moldovascoli
Categorii: SocialȘtirile zilei