Peste 60 de angajaţi ai unui spital din Irlanda, în izolare autoimpusă din cauza epidemiei de coronavirus

Publicat:

Peste 60 de angajaţi ai unui spital din oraşul irlandez Cork au fost rugaţi vineri să intre în izolare după ce, în această unitate medicală, a fost identificat primul caz de transmitere comunitară a coronavirusului, potrivit declaraţiilor unui oficial irlandez din domeniul sănătăţii, informează Reuters, scrie agerpres.

Autorităţile sanitare din Irlanda au raportat joi primul caz de coronavirus la o persoană care nu este asociată cu călătoria într-o regiune afectată din Italia şi un număr de 13 cazuri de infectare, faţă de 6 comunicate în ziua precedentă.


Citește și : Bilanţul epidemiei Covid-19 a ajuns la 9 morţi în Franța

Pacientul care a contractat virusul, un bărbat, se află în spitalul din Cork, unde a fost diagnosticat cu coronavirus la mai multe zile după internare, situaţie care, potrivit medicului-şef, ar reprezenta un potenţial risc de contaminare a personalului sanitar.

Directorul departamentului de urgenţe al Centrului Naţional de Sănătate (HSE), Liam Woods, citat de postul irlandez de radio RTE, a declarat că peste 60 de membri ai personalului de la Spiralul Universitar din Cork (CUH) au fost rugaţi să se autoizoleze după identificarea acestui caz.

Existenţa acestei solicitări nu a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al HSE. Woods a declarat pentru RTE Radio că ancheta epidemiologică realizată în cadrul spitalului a fost finalizată.

Citește și : Încă 17 iranieni au murit de coronavirus. În total sunt 124 de decese!

CUH a restricţionat joi vizitele, iar toate consultaţiile programate vinei în ambulatoriu au fost anulate. Şedinţele de dializă, chimioterapie, radioterapie şi perfuzii se vor desfăşura în mod obişnuit, a mai anunţat instituţia.

Trinity College din Dublin a închis joi seara unul dintre etaje ca măsură de precauţie după ce instituţia a fost informată de existenţa unui caz pozitiv în universitate, se mai precizează în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.