Peste un milion de persoane au rămas fără curent electric în Quebec după o zi de ploaie îngheţată

Publicat:

Peste un milion de persoane au rămas fără curent electric în Quebec, joi dimineaţa, după o zi de
ploaie îngheţată şi vânt puternic care au lovit sud-estul Canadei, doborând copaci pe liniile electrice, relatează dpa, potrivit agerpres.  

Aproximativ 1.000 de muncitori au încercat să restabilească alimentarea cu curent electric peste noapte, iar joi dimineaţa furnizorul de energie electrică Hydro-Quebec a avertizat că pot apărea mai multe pene de curent.


Citește și: Desfăşurarea de arme nucleare ruseşti în Belarus răspunde extinderii NATO

“Suntem încrezători că putem restabili alimentarea la unii dintre clienţii afectaţi astazi”, a indicat Hydro-Quebec într-un comunicat. “Din păcate, se aşteaptă ca unii clienţi să rămână fără curent vineri şi weekend-ul acesta”, a menţionat sursa citată.

Premierul Justin Trudeau, care urmează să sosească joi în Montreal pentru a vorbi joi despre bugetul guvernului său, a propus să se acorde asistenţă federală dacă este necesar.

Montrealul este printre cele mai afectate oraşe de pene de curent după furtuna de gheaţă de miercuri, potrivit Hydro-Quebec.

“Ne gândim la toţi cei din Quebec şi Ontario de Est afectaţi de furtuna de ieri – şi le mulţumim echipajelor care curăţă drumurile şi restabilesc alimentarea cu curent electric” a scris premierul Trudeau pe Twitter.

Citește și: Rusia sugerează excluderea rolului de mediator al Chinei, în contextul vizitei lui Macron

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.