Petiția părinților solidari a ajuns la Primărie

Publicat:

Petiția părinților solidari a ajuns la Primărie

O petiție, care a fost semnată de 4 800 de părinți din Chișinău, a fost depusă, astăzi la Primărie.

Citește și: Reținere ca în filme la Nisporeni pentru lupte ilegale între câini


Semnatarii cer administrației locale să identifice surse pentru finanțarea, în continuare, a grupelor cu program prelungit pentru copiii din clase primare din Chișinău.

„Întoarceți banii copiilor”, „Mai puține concerte, mai muți bani investiți în educație”, „Întoarceți grupele cu program prelungit gratuite” – se putea citi pe pancartele celor veniți la Primărie să depună petiția.

Președinta Asociației „Părinți Solidari”, Ala Revenco, care a inițiat colectarea semnăturilor, susține că știe de unde poate lua primarul Ceban surse întru susținerea copiilor.

Petiția părinților solidari a ajuns la Primărie

„12 milioane de  lei pot fi luate de la servicii juridice. Deci, nu are bani pentru copii dar are bani sa dea pentru contractarea avocatului și a da presa în judecată. Pentru asta ei au bani.  11 milioane pot fi luate din bugetul pentru masuri culturale, bugetul pentru decoruri de sărbători a crescut de la 50 de milioane la 131 de milioane. Asta ei nu au bani”, a menționat Revenco.

Totodată, ea mai consideră că Primăria ar face bine să renunțe la cele 5 milioane de lei pentru fertilizarea in vitro. „dacă nu are bani pentru susținerea copiilor, pentru ce să mai susțină nașterea altor copii”, a menționat Reveno, considerând că actuala administrație orășenească este „cea mai dușmănoasă de până acum”.

Precizăm că la sfârșitul anului trecut, administrația locală a anunțat că nu mai finanțează grupele cu program prelungit pentru elevii claselor primare invocând că administrația centrală pune pe umerii municipalității diverse sarcini, dar nu oferă și acoperire financiară.

Decizia a generat revolte atât din partea părinților, cât și din partea reprezentanților guvernării PAS, care-l acuză pe primarul Ceban de „minciună, manipulare și incompetență”.

Recent, Direcția municipală pentru educație a elaborat un regulament, care stabilește noile tarife pe care va trebui să le achite părinții pentru grupele cu program prelungit din școlile primare.

Petiția părinților solidari a ajuns la Primărie

Respectiv, părinții care vor solicita 3 ore suplimentare pentru copilul lor, vor trebui să achite 360 de lei pe lună, iar 6 ore zilnice în grupa cu program prelungit va costa 690 de lei pe lună.

În același timp, autoritățile municipale își asumă plata integrală a acestor cheltuieli pentru circa 6000 de copii din familii social vulnerabile, care beneficiază și de mese gratuite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.