Phenianul a testat un sistem de rachete destinat unei lupte terestre

Publicat:

“Noua armă tactică ghidată” testată miercuri de Coreea de Nord este un sistem de rachete pentru confruntări terestre, a confirmat pentru EFE un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării, potrivit agerpres.

Propaganda nord-coreeană a anunţat joi, fără a furniza mai multe detalii, că liderul Kim Jong Un a supravegheat testarea unei noi arme tactice (arme cu rază scurtă de acţiune concepute pentru a fi folosite în cadrul unei lupte).


Citește și: Ancheta lui Mueller nu a găsit nicio coordonare între Trump și Rusia

În urma evaluărilor făcute, Forţele Armate sud-coreene au stabilit că este vorba de un sistem de rachete pentru confruntare terestră, a explicat purtătorul de cuvânt.

La rândul său, secretarul interimar american al Apărării, Patrick Shanahan, a spus joi că în niciun caz nu a fost “o rachetă balistică”.

Analiştii cred că racheta a zburat puţin la altitudine joasă, ceea ce ar putea indica o rachetă de scurtă distanţă similară rachetei israeliene Spike, cu o rază de circa 20 de kilometri.

Folosirea rachetelor de acest tip de către Coreea de Nord nu reprezintă o încălcare a rezoluţiilor aprobate de Naţiunile Unite la adresa sa ca sancţiune pentru testele cu arme de distrugere în masă, precum rachete balistice intermediare sau intercontinentale, ori bombe nucleare.

A fost pentru prima dată din noiembrie trecut când Kim Jong Un a supervizat testarea unei arme. Şi atunci propaganda nord-coreeană a informat că a fost prezent la testele pentru o armă tactică (probabil un sistem de artilerie), tot fără a furniza alte detalii.

Citește și: Principalele concluzii ale raportului întocmit de Robert Mueller

În orice caz, scrie EFE, testarea unei arme cu rază scurtă ar putea fi văzută ca un mijloc de a-i reaminti preşedintelui american, Donald Trump, că reluarea testelor cu rachete balistice şi nucleare (pe care Phenianul a lăsat-o să se înţeleagă după summitul eşuat din februarie de la Hanoi) este o opţiune la îndemână.

Preşedintele american a spus de mai multe ori că, în ciuda blocajului intervenit în actualele negocieri pentru denuclearizarea Coreei de Nord, el este momentan mulţumit de faptul că regimul nu a mai făcut teste cu arme de distrugere în masă din noiembrie 2017.

După eşecul încheierii unui acord la Hanoi, Phenianul presează Washingtonul pentru a-şi reduce solicitările astfel încât să se negocieze o dezarmare graduală care să ajute la relaxarea sancţiunilor ce sufocă tot mai mult economia nord-coreeană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.